Sean Bergenheim joutuu lopettamaan - syksyinen aivotärähdys estää pelaamisen

SHL / Uutinen
Bergenheim pelasi leijonapaidassa kolmet MM-kisat.
Kuva © Tomi Hänninen
Yli 500 NHL-ottelua urallaan pelannut Sean Bergenheim joutuu lopettamaan peliuransa. Frölunda HC:ta tällä kaudella edustanut hyökkääjä ei toipunut syksyllä saadusta aivotärähdyksestä.

Sean Bergenheim ehti pelata kuluvan kauden aikana vain neljä ottelua Ruotsin pääsarjassa SHL:ssä. Lisäksi hänelle merkittiin kolme CHL-ottelua. 

− Viimeiset neljä kuukautta ovat olleet todella vaikeita. Koin samaa Sveitsissä viettämieni kuukausien aikana. Tuntuu, kuin menettäisi vuosia elämästään, ja olet kuin sumussa oireiden takia.

− Tavattuani useita asiantuntijoita oli selvää, etten pystyisi pelaamaan pitkään aikaan, joten tein ratkaisun lopettaa peliurani. Riskit jatkaa olisivat liian suuret, Bergenheim toteaa.

Jokereiden junioreista noussut Bergenheim varattiin kesällä 2002 NHL:ään ensimmäisellä kierroksella. Hän pelasi NHL:ssä 506 ottelua, joissa syntyi 180 tehopistettä. Hän ehti pelata urallaan myös Venäjällä Lokomotiv Jaroslavlin joukkueessa sekä Sveitsissä SC Bernissä. Suomessa Bergenheim edusti Jokereiden lisäksi kahden ottelun ajan HIFK:ta työsulkukaudella 2012-13.

Maajoukkueessa Bergenheim oli mukana kolme kertaa MM-kisoissa ja saavutti joka vuosi mitalin. Palkintokaappiin hän sai yhden hopean ja kaksi pronssia.

» Lähetä palautetta toimitukselle