Sean Avery siirtyy New York Rangersiin

NHL / Uutinen
Los Angeles Kings on kaupannut ristiriitaisen hyökkääjä Sean Averyn New York Rangersiin. Kaupassa vaihtoi joukkuetta kaiken kaikkiaan viisi pelaajaa.

Averyn matkassa Rangers-paitaan siirtyy lisäksi myös hyökkääjälupaus John Seymour. Kings sai miehistä vastineeksi hyökkääjät Jason Wardin, Marc-Andre Clichen ja Jan Marekin.

Avery, 26, on herättänyt paljon huomiota teoillaan niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin. Tällä kaudella mies on takonut 10 maalia ja 28 pistettä 55 ottelussa, joissa hänelle on myös kirjattu 115 rangaistusminuuttia.

Viime kaudella Avery teki 39 pistettä ja voitti liigan jäähykuninkuuden 257 minuutillaan. Koko NHL-urallaan hän on tehnyt 114 pistettä ja saanut 855 rangaistusminuuttia 293 ottelussa. Tämän lisäksi Avery on ehtinyt niittää mainetta myös Lahden Pelicansissa, jonka riveissä hän viimeisteli kolme maalia kahdessa ottelussa NHL:n viimeisimmän työsulkukauden aikana.

Kingsiin siirtyvä Ward, 27, on tehnyt tällä kaudella pelaamissaan 46 ottelussa neljä maalia ja 10 pistettä. Hän on Montreal Canadiensin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 1997.

Cliche on Rangersin toisen kierroksen varaus vuodelta 2005. 27-vuotiaan Marekin Rangers varasi vuonna 2003 kahdeksannella kierroksella. OHL:ssä kiekkoilevan Seymourin Kings varasi seitsemännellä kierroksella kaksi vuotta sitten.

» Lähetä palautetta toimitukselle