Sami Helenius jatkaa Dallasissa, Jokerit jäi ilman jälleen kerran

LIIGA, NHL / Uutinen
NHL:stä Jokereihin palaamassa ollut Sami Helenius on päättänyt sittenkin jäädä Pohjois-Amerikkaan. Helenius on tänään solminut vuoden sopimuksen viimekautisen seuransa Dallas Starsin kanssa.

Helenius aloittaa nyt kolmannen kautensa Dallasin riveissä. Aiemmin Calgaryn, Coloradon ja Tampa Bayn joukkueissa NHL:ää pelannut kovaotteinen ja raamikas pakki on 140 NHL-pelissään tehnyt kaksi maalia, antanut kolme maalisyöttöä ja kerännyt 226 jäähyminuuttia. 348 farmiliigapelissä (AHL ja IHL) Heleniuksen tilastot ovat 10 maalia, 25 maalisyöttöä ja 1134 jäähyminuuttia.

Sami Helenius on ollut palaamassa jo monena keväänä peräkkäin NHL:stä SM-liigaan ja Jokereihin. Tänäkin vuonna kävi kuitenkin niin, että NHL-seuralta tuli sen verran houkutteleva sopimustarjous, ettei Helenius malttanut palata Suomeen, vaan jäi ison veden taakse. Farmiliigojen kautta NHL-paikan vähitellen saavuttanut Helenius on 28 vuoden iästään huolimatta pelannut vain 38 SM-liigaottelua, eikä tämä määrä kasva siis ensi talvenakaan.

"Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme Samin takaisin joukkueeseen kolmanneksi kaudeksi. Hän lisää syvyyttä puolustukseemme", totesi Starsien GM Doug Armstrong. Dallasin puolustuksessa Heleniuksen rooli on ollut siivota oman maalin edusta ja tarvittaessa myös tapella. Viime kausilta muistetaan hyvin mm. nyrkkimatsi NHL:n kovimpiin tappelijoihin kuuluvan Edmontonin Georges Laraquen kanssa, joten Helenius ei pelkää haasteita myöskään raskassarjalaisia vastaan.

Jatkoajan parin kuukauden takainen uutinen Heleniuksen sopimuksesta Jokereihin

Matti Virmasen haastattelu, jossa hän kertoo Sami Heleniuksesta

» Lähetä palautetta toimitukselle