Saksa, Latvia ja Norja olympiakisoihin

MAAJOUKKUE / Uutinen
Ensi vuoden Vancouverin olympialaisten miesten kiekkoturnauksen joukkueet ovat nyt selvillä. Viimeiset kolme paikkaa ratkaistiin kolmessa karsintaturnauksessa, jossa voittajalle oli luvassa kisapaikka. Isännät juhlivat jokaisen turnauksen voittoa.

Saksan Hannoverissa Saksa sai hyvän otteen kisapaikasta jo torstaina, kun se voitti Japanin 7-1. John Tripp oli ainoa kahdesti maalinteossa onnistunut. Toisessa ottelussa Itävalta voitti Slovenian Andre Lakosin jatkoaikamaalilla 4-3.

Lauantaina Japani yllätti voittomaalikilpailussa Slovenian, joten Saksalle oli tarjolla kisapaikka jo toisen ottelun jälkeen, mikäli se voittaisi Itävallan varsinaisella peliajalla. Näin myös tapahtui, lopputuloksen ollessa 2-1 isännille. Tripp oli jälleen isossa osassa hänen tehtyään voittomaalin.

Viimeisenä päivänä pelattiin enää kunniasta. Itävalta voitti Japanin 5-2 ja Saksa Slovenian 2-1. Bluesin Bernd Brückler pelasi Itävallan maalilla kaksi ottelua.

Riiassa avauspäivän ottelut päättyivät Latvian ja Ukrainan juhliin. Ukraina kukisti Italian 3-2 ja Latvia viime keväänä A-sarjaan nouseen Unkarin 7-3. Toiset ottelut pelattiin muista lohkoista poiketen jo perjantaina, jolloin Italia voitti Unkarin 4-1 ja Latvia Ukrainan 4-2.

Sunnuntain ensimmäisessä ottelussa Unkari venyi Ukrainaa vastaan aina voittomaalikilpailuun, häviten sen. Lopputulos oli lopulta 3-4. Italialla oli suoralla voitolla mahdollisuus kisapaikkaan, mutta Latvia ei jättänyt suuriakaan mahdollisuuksia, vaan vei 4-1-voiton.

Oslossa ei avauspäivänä maaleilla mässäilty. Ranska voitti Tanskan 2-1 jatkoajalla Baptiste Amarin ratkaistessa. Norja löi Kazakstanin samoin lukemin, tosin jo varsinaisella peliajalla.

Lauantaina Tanska säilytti haaveitaan hengissä voittamalla Kazakstanin 3-2. Samoin lukemin päättyi myös toinen ottelu, jossa Norja voitti Ranskan.

Sunnuntain avausottelussa Kazakstan murskasi Ranskan peräti 8-2, mutta ottelu oli muutenkin merkityksetön. Jatkopaikka ratkaisiin päätösottelussa Norjan ja Tanskan välillä. Tanska johti avauserän jälkeen 2-1, mutta Norja tuli toisessa erässä tasoihin ja ohi, pitäen asemansa päätöserässä ja vieden 5-3-voiton. Sveitsissä pelaava Patrick Thoresen teki hattutempun.

Samalla selvisi myös lopullinen lohkojako. A-lohkossa Kanada, USA ja Sveitsi saavat seurakseen Norjan. B-lohkon muodostavat Venäjä, Tshekki, Slovakia ja Latvia. C-lohkossa pelaavat Ruotsi, Suomi, Valko-Venäjä sekä Saksa.

Alkusarjan jälkeen kaikki 12 joukkueetta rankataan, minkä jälkeen sijoilla 5-12 olevat pelaavat ensin pääsystä puolivälieriin. Puolivälierissä parhaiten rankattu kohtaa huonoimman ja niin edelleen. Kaikkiaan otteluita turnauksessa kertyy maata kohden maksimissaan kuusi tai seitsemän.

» Lähetä palautetta toimitukselle