Ruudulle ensimmäinen maali, Chicagolle voitto

Tuomo Ruudun avausmaali NHL:ssä oli merkittävin suomalaissaavutus yön NHL-kierroksella.

Tuomo Ruudun ensimmäinen maali - ja piste - NHL:ssä oli ylivoimamaali ja samalla ottelun
voittomaali. Osuma syntyi kolmannen kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla ja vei Blackhawksit 2-1 johtoon. Ottelun loppunumerot 3-1 viimeisteli Kyle Calder reilut kymmenen minuuttia
suomalaisrookien maalin jälkeen. Ruutu pelasi ottelussa vajaat neljätoista minuuttia ja laukoi
kahdesti kohtia maalia. Saman verran laukoi Chicagon toinen suomalaispelaaja Ville Nieminen.
Nemolle kertyi peliaikaa hieman Ruutua vähemmän eli 12.46. Lasse Kukkonen oli ”healthy
scratch”.

Nashvillen suomalaisedustaja Kimmo Timonen sai puolestaan syöttöpisteen David Legwandin
iskemään Predatorsien ainokaiseen. Jääaikaa Timonen kellotti hurjat 30.36 ja kahdesti hän laukoi
kohti Jocelyn Thibaultin maalia. Timosen lisäksi syöttöpisteen Legwandin maalista kirjautti Marek
Zidlicky. Ex-IFKn NHL-ura onkin saanut lentävän lähdön. Hän on kerännyt pisteitä kaikissa
Predatorsien pelaamassa viidessä ottelussa ja johtaa Nashvillen pistepörssiä kahdella maalilla ja
neljällä syötöllä.

Samsonov ratkaisi jatkoajalla

Steve Rucchinin kaksi maalia ja Vaclav Prospalin yksi maali eivät riittäneet viemään Anaheim
Mighty Ducksia kauden avausvoittoon. Mahtiankkojen onneksi Sergei Samsonovin voittomaali tuli
vasta jatkoajalla, joten seura sai sentään pistetilinsä avattua kauden viidennessä ottelussa. Samalla
Rucchinin maali päätti joukkueen reilut 160 minuuttia (kaksi peliä ja erä) kestäneen maalittoman
jakson.

Bostonin sankareita olivat ratkaisumaalin tekijä Samsonov ja kaksi osumaa laukonut Mike Knuble.
Voitto oli Bruinseille jo kolmas perättäinen. Samoin kuin Los Anglesissa joukkue nousi
takaa-ajoasemasta voittoon. Anaheim oli vielä pelin puolivälissä kahden maalin johdossa, mutta
Knublen maalit toivat Bostonin tasoihin. Suomalaisia ei kentällä esiintynyt ja Mikael Holmqvistkin
oli katsomon puolella.

Stu maalipörssin kärkeen

Dallasin 33-vuotias Stu Barnes ampui kaksi maalia Minnesota Wildin verkkoon ja siirtyi samalla
viidellä tehdyllä osumalla NHL:n maalipörssin kärkeen. Tosin hän joutuu jakamaan johtopaikan
Atlantan nuorukaisen Ilja Kovalchukin kanssa, mutta kärkipaikka on aina kärkipaikka. ”Juu, tilanne
ei tule kestämään pitkään”, Stu kommentoi saavutustaan.

Dallasin kolmannen maalin teki Bill Guerin ja kun Minnesota onnistui yrityksissään vain kerran,
niin Starsit korjasivat pisteet 3-1 numeroin. Wildien ainokaisen teki Christoh Brandner. Minnesota
kaipaa riveihinsä kipeästi parasta hyökkääjäänsä Marian Gaborikia, sillä tässäkin pelissä joukkue
laukoi kohti vastustajan maalivahti Marty Turcoa vain 11 kertaa. Manny Fernandezille torjuntoja
kertyi yli kaksi kertaa ennemmän, kaikkiaan 27. Ainoastaan tappelurintamalla Willit korjasivat
voiton, kun Matt Johnson rökitti omassa kamppailussaan Tähtien John Erskinen.

Kentän suomalaishyökkääjistä Minnesotan Antti Laaksonen sai peliaikaa eniten, 18.14. Dallasin
Niko Kapanen ja Antti Miettinen joutuivat tyytymään reiluun kolmeentoista ja vajaaseen yhdeksään
minuuttiin. Ainoastaan vähiten peliaikaa saanut Miettinen onnistui laukomaan kohti maalia, mutta
yksikään kolmesta laukauksesta ei livahtanut sisään. Eniten tilastomerkintöjä suomalaista kertyi
Teppo Nummiselle, joka viihtyi kentällä 23.24, laukoi kerran kohti maalia, istui yhden kakkosen ja
kirjasi yhden plussan. Jere Lehtinen on yhä sivussa vaivojensa vuoksi.