Red Wings vahvistuu Erik Colella

NHL / Uutinen
Konkarihyökkääjä Erik Cole jättää Starsin ja siirtyy Red Wingsiin.
Kuva © Getty Images
Dallas Stars kauppasi laitahyökkääjä Erik Colen Detroit Red Wingsiin.

Detroit Red Wings on Erik Colelle uran viides NHL-joukkue. Vaihdossa Dallas Stars saa ruotsalaisnuortet Mattias Janmarkin ja Mattias Bäckmanin sekä toisen kierroksen varausvuoron tälle kesälle. Lisäksi Red Wings saa ehdollisena kolmannen kierrosken varausvuoron tälle kesälle.

Kokenut 36-vuotias Cole on tällä kaudella koonnut 33 tehopistettä 57 ottelussa. Jenkkilaituri on Carolina Hurricanesin kesän 1998 kolmannen kierroksen varaus ja hän edustikin Hurricanesia pitkään. Hän siirtyi kesällä 2008 Edmonton Oilersiin, mutta palasi kesken kauden Hurricanesin paitaan.

Kesällä 2011 matka jatkui Montreal Canadiensiin, josta hänet kaupattiin alkuvuodesta 2013 Starsiin. Koko urallaan Cole on pelannut komeat 881 NHL-ottelua ja tehnyt niissä 526 tehopistettä. Cole on Stanley Cup -voittaja kaudelta 2005-06 Hurricanesin riveistä.

Starsin nykyinen toimitusjohtaja Jim Nill toimi aiemmin Red Wingsin aputoimitusjohtajana ja nuoret Mattiakset Janmark ja Bäckman ovat hänelle tuttuja Red Wings -varauksia. Bäckmanin Red Wings varasi kesällä 2011 ja Janmarkin 2013. Kumpikin pelaaja on 22-vuotias ja pelaa Ruotsin SHL:ssä.

» Lähetä palautetta toimitukselle