Ray Whitney Detroitiin

NHL / Uutinen
Detroit Red Wings hankki vapaista agenteista Columbus Blue Jacketsin viime kauden parhaan pistemiehen Ray Whitneyn riveihinsä. Sopimus on nelivuotinen ja arvoltaan 12,5 miljoonaa dollaria.

31-vuotias Whitney tuo joukkueeseen rutkasti lisää luisteluvoimaa ja kiekollista taitoa. Pienikokoinen kanadalainen (178cm, 81kg) nakutti viime kaudella uransa parhaat (24+46=76) tehot ja paikkaa osittain Sergei Fedorovin jättämää suurta aukkoa Wings-hyökkäyksessä.

Vasemmassa laidassa viihtyvä Whitney pääsee ensimmäistä kertaa urallaan pelaamaan joukkueessa, jolla on todelliset mahdollisuudet Stanley Cupiin. Tämä oli hänen mielestään erittäin ratkaiseva tekijä sopimuksen syntymisessä. Pitkä sopimus lupaa Whitneylle kantavaa roolia tulevaisuuden Red Wingsissä, kun suuri osa nykyisestä pappaosastosta lopettaa todennäköisesti tulevan kauden jalkeen.

Whitney on pelannut urallaan kaikkiaan 633 NHL-ottelua ja tehnyt niissä tehot 191+301=492. San Josen aikanaan varaama pelaaja on edustanut urallaan Sharksien lisäksi Edmonton Oilersia, Florida Panthersia ja viimeksi Columbus Blue Jacketsia, jossa hän oli joukkueen varakapteeni.

» Lähetä palautetta toimitukselle