Rangers vei New Yorkin paikallisen, Rinne nollasi Los Angelesin

Miller iski kotidebyytissä vakuuttavasti kaksi maalia.
Rangers vei New Yorkin herruuden tulokashyökkääjä Millerin maaleilla. Washingtonin tilanne synkkeni Pittsburghissa. Nashvillen Pekka Rinne torjui nollapelin Los Angelesia vastaan.

Kotijoukkue Rangers aloitti räväkästi New Yorkissa. Pelin hallinta konkretisoitui jo toisella peliminuutilla, kun tulokashyökkääjä J.T Miller avasi maalitilinsä NHL:ssä. Pienten loukkaantumisten kanssa painineet kapteeni Ryan Callahan sekä Chris Kreider pelasivat samassa ketjukoostumuksessa Millerin kanssa ja valmentaja John Tortorella huokui tyytyväisyyttä kentän peliin.

Rangers vyörytti peliä vahvasti Islandersin päätyyn ja vahva paineistaminen tuotti tulosta erän puolivälin jälkeen. Islandersin puolustaja Andrew MacDonald menetti mailansa, Frans Nielsen oikeaoppisesti ojensi omansa maalin eteen käytettäväksi. Maalinedustatilanteesta kiekko löysi Marian Gaborikin lapaan ja rannelaukaus muutti tilanteeksi 2-0. Islandersin maalilla Jevgeni Nabokov oli tiiviissä maskissa eikä voinut takaiskulle mitään.

Maalitilin ohella myös jäähytilaston avasi kotijoukkue Rangers, kun Rick Nash kärsi erän ainoan kaksiminuuttisen kiinnipitämisestä. Islanders oli ennen tätä ottelua osunut vieraissa ylivoimalla yli 50 % todennäköisyydellä, mutta tällä kertaa ei tullut tulosta.

Toinen erä ensimmäistä tasaisempi

Toisessa erässä molemmat joukkueet ottivat kaksi kappaletta rangaistuksia. Kotijoukkuetta rangaistiin jo viidettä kertaa tällä kaudella väärästä vaihdosta. Seuraavan kaksiminuuttisen vaarallisin paikka siunaantui kuitenkin Callahanille, mutta lukemat säilyivät ennallaan. Myös maanantaina Rangersin riveihin vaihtokaupassa tullut Darrol Powe esitti vakuuttavia otteita alivoimalla.

Seuraavaksi oli kotijoukkueen vuoro esittää koko liigan huonointa ylivoimaa, Matt Martinin jäähyn aikana tilastot huononivat entisestään.

Vierasjoukkue Islanders pääsi peliin mukaan entistä enemmän ja John Tavares kavensi tilanteeksi 2-1 tarkalla rannelaukauksella räpyläkäden yläkulmaan. Ottelu tasoittui selvästi osuman jälkeen. Seuraavalla Rangersin ylivoimalla jälleen vajaamiehinen ryhmitys onnistui luomaan maalipaikan. Michael Grabner pääsi nokikkain Lundqvistin kanssa, mutta ruotsalaisvahti selvitti tilanteen. Heti seuraavasta aloituksesta tapahtui se, jota on kotijoukkueen riveissä odotettu. Miller saa napakan avaussyötön Ryan McDonaghilta ja karkaa maalintekoon ylivoimalla. Tilanteeksi 3-1 ja toiselle erätauolle.

Kolmannen erän alkuun Tortorella kasasi jälleen Gaborikin, Richardsin ja Nashin samaan kentälliseen. Isännät palasivat kuitenkin normaaliin peluutukseen viimeiselle kymmenminuuttiselle. Islanders nosti karvaustaan ja hyökkäsi aktiivisesti, mutta McDonagh ratkaisi ottelun lyömällä kiekon tyhjään maaliin. Puolustajalle maali oli kauden ensimmäinen.

Pittsburgh synkensi Capitalsin tilannetta, Calgarylle lännen jumbofinaali

Pittsburgh ei hätkähtänyt ensimmäisen erän tappioasemasta vaan latoi toisessa erässä viisi maalia ja voitti Washingtonin lopulta 5-2. Illan tehomiehiä olivat kotijoukkueesta Sidney Crosby sekä Jevgeni Malkin molempien iskiessä tehot 1+2. Tappio oli vierailijoille jo kolmas perättäinen ja konferenssin viimeinen sija on entistä tiukemmin Washingtonin nimissä.

Läntisen konferenssin kaksi viimeistä sijaa iskivät yhteen, kun Columbus sai Nationwide Areenalle vierailijoita Calgarysta. Ilman Miikka Kiprusoffia otteluun lähtenyt Calgary voitti ottelun jatkoajalla Alex Tanguayn osumalla.

Buffalo Sabresin itävaltalaishyökkääjä, liigan pistepörssiä johtava Thomas Vanek oli jälleen hurjassa vireessä, kun kotijoukkue voitti Montrealin voittomaalikilpailun jälkeen 5-4. Vanek iski kolmannessa erässä kahdesti kun isännät olivat takaa-ajoasemassa. Ratkaisevan maalin iski Buffalo-kapteeni Jason Pominville.

Rinne ohittamaton kotiottelussa, Chicagon ensimmäinen erä liikaa Kojooteille

Pekka Rinne pysäytti kaikki 32 laukausta, kun Nashville voitti kotonaan Los Angelesin 3-0. Voitto oli Rinteelle jo neljäs perättäinen ja nollapeli kauden ensimmäinen. Kenttäpelaajista parhaimmalla pelipäällä oli kaksi maalia iskenyt Colin Wilson.

Chicago Blackhawksin ensimmäisen erän neljä maalia ratkaisi ottelun Phoenixin vieraana. Patrickit Kane sekä Sharp tehoilivat kolme pistettä mieheen. Chicago voitti lopulta 6-2, eikä ole jäänyt pisteittä vielä kertaakaan kauden 11 ottelussa. Konferenssin kärkipaikka irtoaa 20 pisteellä. Ottelussa oli normaalia enemmän säpinää, sillä viime keväänä Marian Hossan pudotuspeleissä telonut Raffi Torres oli kotijoukkueen kokoonpanossa. Torres tappeli heti ensimmäisessä vaihdossa Jamal Mayersin kanssa.

Rinteen lisäksi suomalaisista edukseen otteli syöttöpisteen kirjannut Philadelphia Kimmo Timonen ja Detroitin paidassa maalin iskenyt Valtteri Filppula. Carolinan suomalaiset jäivät pisteittä, kun heidän joukkueensa taipui jatkoajalla Ottawalle 3-2.

NY RANGERS - NY ISLANDERS 4-1
PITTSBURGH - WASHINGTON 5-2
NEW JERSEY - TAMPA BAY 4-2
COLUMBUS - CALGARY 3-4 ja.
BUFFALO - MONTREAL 5-4 vl.
PHILADELPHIA - FLORIDA 2-3 vl.
OTTAWA - CAROLINA 2-3 ja.
WINNIPEG - TORONTO 2-3