Pohjoismaalaiset vireessä kapeassa kaukalossa

Pacioretty ahdisteli, Rask kesti.
Yön neljän ottelun NHL-kierros tarjosi ilonaiheita Pohjanlahden molemmille rannoille.

Tuukka Raskin 32 torjuntaa ja Boston Bruinsin kolme kolmannen erän maalia takasivat joukkueelle sarjapisteet Montreal Canadiensin vieraana. Canadiens johti kamppailua vielä päätöserän alussa 1-0 Paul Byronin ensimmäisessä erässä tekemällä maalillaan, mutta Loui Erikssonin, Landon Ferraron ja Patrice Bergeronin osumat johdattivat vieraat voittoon.

Voitto oli Bruinsille harvinaista herkkua, sillä joukkue oli kaatanut perinteikkään arkivihollisensa viimeksi kevättalvella 2014 ja hävinnyt seitsemän joukkueiden edellistä kohtaamista.

Iiro Pakarinen pääsi pisteille, kun suonenjokisen edustama Oilers kaatoi San Jose Sharksin jatkoajan jälkeen lukemin 4-3. Pakariselle merkittiin syöttöpiste Ryan Nugent-Hopkinsin tasoitusmaaliin kolmannen erän loppupuolella. Kotijoukkueen sankariksi nousi Taylor Hall, joka ratkaisi ottelun jatkoaikaosumallaan noin minuutti ennen peliajan umpeutumista.

Määttä pomputteli Penguinsille pisteet

Pittsburgh Penguinsin Olli Määttä oli järjestämässä kahta joukkueensa maalia, kun Penguins kävi hakemassa vieraspisteet Denveristä. Kotijoukkue Colorado Avalanche kaatui lopulta lukemin 4-2.

Avauserässä veteraanisentteri Matt Cullen ohjasi Määtän siniviivakudin ohi Avalanche-maalia vartioineen Reto Berran. Jyväskyläläisen toinen syöttöpiste kirjattiin kolmannen erän tilanteesta, jossa Määttä ampui kiekon pienestä kulmasta kohti Avalanche-maalia. Peliväline pomppi pelaajaruuhkan läpi ja Berran yli aina maaliin saakka. Eriskummallinen osuma merkittiin Penguinsin ruotsalaislaituri Patric Hörnqvistille.

Määttä on nyt tehnyt neljä tehopistettä kolmessa ottelussa palattua kaukaloihin loukkaantumisensa jälkeen.

Ruotsalaiset kaatoivat Rangersin

Vancouver Canucks saa kiittää ruotsalaisvahvistuksiaan sarjapisteistä, kun se voitti kotonaan New York Rangersin kevään 1994 Stanley Cup -finaalijoukkueiden kohtaamisessa.

Ottelun kaikki maalit nähtiin vasta kolmannessa erässä. Maalinteon aloitti Alexander Edler, jonka rannelaukaus viuhui Rangers-maalia vartioineen Henrik Lundqvistin ohi. Ruotsalaisyhteistyö toimi maalissa hyvin, sillä esityön osumaan tekivät Daniel ja Henrik Sedin.

Dan Boyle tasoitti ottelun, mutta Canucks nousi uudelleen johtoon vain puoli minuuttia Boylen osuman jälkeen. Tällä kertaa maalintekijänä tuuletti Daniel Sedin, joka ohjasi kiekon lähietäisyydeltä verkkoon Edlerin upean syötön jälkeen.

MONTREAL - BOSTON 3-1
EDMONTON - SAN JOSE 4-3 ja.
COLORADO - PITTSBURGH 2-4
VANCOUVER - NY RANGERS 2-1