NJD - BUF 1.00
DET - PHI 2.00
FLA - MTL 2.00
ANA - WSH 4.00
CGY - ARI 23.00

Pelicans nollasi TPS:n tehoketjun ja juhlii seurahistoriansa toista Pitsiturnauksen voittoa

LIIGA / Uutinen
Casimir Jürgens johdatti joukkonsa Pitsiturnauksen voittoon.
Pitsiturnauksen finaalissa kohtasivat samat joukkueet, jotka pelasivat vastakkain myös turnauksen avausottelussa. Turun Palloseura ja Lahden Pelicans. Myös tulos taululla oli sama kuin aamulla.

TPS tuli otteluun vauhdikkaasti ja aktiivisesti, ja saivat hyvällä karvauspelillään Pelicansin ongelmiin. Mustassa paidassa pelanneet turkulaiset pitivät kiekkokontrollia hallussaan rauhallisella syöttelypelillään.

Ottelun seitsemännellä minuutilla Markus Nurmi pääsi kokeilemaan maalintekoa saatuaan kiekon keskustaan b-pisteiden väliin. Pelicans-puolustus hoiti kuitenkin tilanteen viime hetkellä.

Turkoosipaitaisen Pelicansin puolustaja Miihkali Teppo sai hetkeä myöhemmin rangaistuksen estämisestä, ja TPS pääsi kokeilemaan aiemmin turnauksessa tehotonta ylivoimaa. Erikoistilanteen kapellimestarina toimi Oula Palve, joka pelasi rauhallisesti ja haki poikittaissyöttöjä Patrick Björkstrandille, joka pääsikin laukomaan pariin kertaan, onnistumatta kuitenkaan maalinteossa.

Erän käännekohta tapahtui miltei heti TPS:n ylivoiman jälkeen, kun turkulaisjoukkue teki virheen peluutuksessaan ja heille vihellettiin vaihtovirheestä kaksiminuuttinen. Vaikka Pelicans ei onnistunutkaan tekemään ottelun avausmaalia ylivoimallaan, saivat pussinokat pelin painopisteen käännettyä myös TPS-päätyyn.

Ensimmäisen erän jälkimmäisellä puoliskolla Joakim Kukkonen ja Artturi Toivola pääsivät yrittämään TPS-maalia vartioineen Henrik Haukelandin ohittamista, mutta Kukkonen ei onnistunut nostamaan kiekkoa maalin kulmalta verkkoon useammastakaan yrityksestä huolimatta.

Hetkeä myöhemmin lahtelaisten työ palkittiin, kun Severi Lahtinen toi kiekon hyökkäysalueelle ja ajoi väkevästi TPS-maalille. Kiekko lipui tilanteessa maalin ohi, mutta vahvasti karvannut Jesse Mankinen pääsi syöttämään maalin eteen parkkeeraaneelle Miska Siikoselle, joka vei joukkueensa johtoon.

TPS pääsi aloittamaan finaalin toisen erän ylivoimalla Roope Mäkitalon kärsiessä ensimmäisen erän lopussa ottamaansa jäähyä. Pelicans-jäähyn umpeuduttua Casimir Jürgens pakotti joukkueensa uudelleen pelaamaan alivoimaa nostettuaan kiekon katsomon puolelle. Mustapaitainen TPS ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan vakuuttavasti pelannutta Jakub Skarekia.

Toinen erä eteni vauhdikkaasti molempien joukkueiden hyökätessä vuorotellen, ja TPS-sentteri Palve yritti herätellä joukkuettaan taklaamalla Kukkosen kovaa laitaan.

Erän puolivälissä Zach Budish rikkoi ja Pelicans pääsi vuorostaan kokeilemaan ylivoimaansa. Maltillinen ylivoimapyöritys ei kuitenkaan tuonut muutosta tulostaululle. Ville Nieminen päättikin kerätä turkoosit suojattinsa punomaan uusia juonia, ottamalla aikalisän vajaa seitsemän minuuttia ennen päätössummeria.

TPS haki ottelun viimeisillä minuuteilla vimmatusti tasoitusta, mutta puolustaja Bernard Isiguzon sekoillessa hyökkäyssinisellä, pirteästi läpi ottelun pelannut Lahtinen karkasi ja löi kiekon tyhjänä ammottaneeseen turkulaismaaliin.

Pelicans onnistui pimentämään Palven, Björkstrandin ja Budishin muodostaman TPS-nyrkin, ja kun 18-vuotias tšekkivahti Skarek toimi viimeisenä lukkona, lahtelaiset pääsivät juhlimaan seurahistoriansa toista Pitsiturnauksen voittoa. Huomionarvoista oli, ettei Pelicans päästänyt turnauksessa ainuttakaan maalia.

» Lähetä palautetta toimitukselle