Pelaajakauppa kiihtyy: Juha Ylönen Ottawaan, Barrasso Torontoon

NHL / Uutinen
NHL:n siirtotakaraja lähestyy, ja kauppoja on alettu viimeistellä hyvissä ajoin. Ensimmäisinä treideinä ennen siirtoajan loppumista (19.3) nähtiin Tampa Bay Lightningin Juha Ylösen siirtyminen Ottawaan. Vaihdossa Tampaan lähti laituri Andre Roy sekä kuudennen kierroksen varausoikeus. Toronto puolestaan hankki maalivahti Tom Barrasson Carolinasta.

Alavireisen kauden pelannutta Ylöstä soviteltaneen Senatorsissa joko kakkos- tai kolmosvitjan sentteriksi. Ykkössentterin viittaa kantaa yksinoikeutetusti Radek Bonk, mutta kakkossentterin pestistä Ylönen taistelee Mike Fisherin ja Todd Whiten kanssa.

Barrasso Torontoon

Toronto Maple Leafs vahvisti odotetusti maalivahtiosastoaan hankkimalla Carolinan maalivahtivarastosta veteraani Tom Barrasson vuoden 2003 draftin neljännen kierroksen varausoikeutta vastaan.

Barrasson myynti oli odotettua Kevin Weekesin tultua Carolinaan reilu viikko sitten. Toronto tarvitsi kokeneen aisaparin Corey Schwabille siltä varalta ettei CuJo tervehdy pudotuspeleihin. Mikäli Schwab olisi loukkaantunut, ei Leafs-organisaatiosta olisi löytynyt hänelle NHL-tason korvaajaa. Barrasso ottanee Torontossa ykkösvahdin paikan ainakin siihen asti kun Cujo tervehtyy.

Barrasso on pelannut Carolinassa loistavan comeback-kauden; kolmestakymmenestä ottelusta voittoja on kertynyt 15, tasapelejä 5 ja tappioita 12. Barrasso on käytännössä jakanut ykkösmaalivahdin aseman Arturs Irben kanssa.

Barrasso piti kauden 2000-01 taukoa, mutta palasi kaukaloon täksi kaudeksi 36-vuotiaana vuoden sopimuksella. Barrasso on kauden jälkeen UFA ja mielenkiinnolla seurataan, jatkaako mies vielä uraansa vai ei. Paljon varmasti riippuu siitä, tuleeko Toronton paidassa pudotuspeleissä vastuuta ja menestystä.

Kauppa selkeytti myös Arturs Irben asemaa. Mies on jälleen Carolinan selkeä ykkösvahti, jota Kevin Weekes tulevaisuudessa haastaa.

Pittsburgh hankki puolustavia pelaajia

Pudotuspelipaikkaa tavoitteleva Pittsburgh oli perjantaina aktiivisin joukkue. Seura hankki puolustaja Jamie Pushorin Columbuksesta neljännen kierroksen (2003) varausoikeudesta ja nappasi keskushyökkääjä Shean Donovanin Atlanta Thrashersin waiver-listasta.

29-vuotias Jamie Pushor on puolustava puolustaja, joka on ollut luottomies Columbuksessa. Pushor pelasi Bluejacketseissa tällä kaudella 61 ottelua antaen kuusi maalisyöttöä ja ollen joukkueen plusmiinustilastossa toisena lukemalla -10.

Puolustuksen lisäksi Pens vahvisti hyökkäyskalustonsa puolustavaa osastoa poimimalla laituri Shean Donovanin Atlanta Thrashersin waivers-listalta. Donovan tunnetaan parhaiten nopeana laiturina, jonka erikoisalaa on puolustuspään ja alivoiman pelaaminen. Atlantassa 48 peliä tällä kaudella pelannut Donovan on tehnyt otteluissaan kuusi maalia ja kuusi syöttöä.

Atlantaan kovuutta

Atlanta hankki Philadelphiasta todella kovan luokan nuoren nyrkkisankarin, puolustaja Francis Lessardin. Philadelphia sai kaupassa lähinnä farmissa uransa luoneen David Harlockin. ja vuoden 2003 draftin kolmannen ja seitsemännen kierroksen varaukset.

Lessard pelasi kolmatta kautta Flyersin farmiseura Phantomsissa, eikä peliaikaa Flyersin kovasta puolustusosastosta löytynyt. Puolustajan tilille on kertynyt 202 AHL-ottelussa huimat 997 jäähyminuuttia, joten lienee todella selvää mikä hänen roolinsa joukkueessa on ollut. Atlantassa Lessard yrittänee vallata paikan joukkueen seitsemäntenä pakkina.

» Lähetä palautetta toimitukselle