Patrik Laine ja Aleksander Barkov perustavat uuden hyväntekeväisyystapahtuman - "Teemme maskottihommia"

LIIGA, NHL / Uutinen
Winnipeg Jetsin Patrik Laine on viime aikoina kunnostautunut hyväntekeväisyystapahtumissa.
Kuva © Getty Images
Ensi kesänä Nokialla pelataan Laineen ja Barkovin järjestämä golftapahtuma, jonka tuotot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Tiistaina 14.8. Patrik Laine ja Aleksander Barkov julkistivat Instagramissa järjestävänsä ensi kesänä Nokialla hyväntekeväisyysgolftapahtuman nimeltä Laine & Barkov Charity Golf. Sen kaikki tuotot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Raumalla pelatussa Alumni All Stars -ottelussa Laine kertoi enemmän projektin taustoista.

– Idea oli yhteinen. Yhdessä mietimme, pitäisikö tällaista lähteä viemään eteenpäin, ja nyt se on sitten ensi kesänä tulossa. Mutta tuskin me siellä paljon pelaamme – teemme enemmän maskottihommia.

Myös Raumalla pelatun ottelun tuotot oli korvamerkitty hyväntekeväisyyteen, lasten ja nuorten liikunnan tukemiseen. Ottelussa Liigan entiset pelaajat tarjoilivat loppuunmyydylle katsomolle jääkiekkonäytöksen. Vastakkain olivat Liigan alumni sekä Länsirannikon alumni, joista ensin mainittu vei voiton kahden erän sekä taitokilpailun jälkeen.

Winnipeg Jetsissä pelaava Laine oli yksi ottelun sekä koko tapahtuman suurimmista hahmoista ja kovimmista nimistä. Hän teki ottelussa hattutempun ja kirjautti taitokisan lämäriosuudessa kovat lukemat.

– Kesällä voi tehdä kaikkea hauskaa, mihin kauden aikana ei ole aikaa, ja hyväntekeväisyys on hieno juttu. Vaikka yleensä on aika kiireistä, näille on aina aikaa. Hyvän asian puolesta.

Laineella on Jetsin kanssa sopimus, joka kattaa tulevan kauden. Jets varasi hänen peluutusoikeutensa vuonna 2016 numerolla 2.

Päättyneellä kaudella Laine teki 82 runkosarjapelissä maalipainotteiset tehopisteet 44+26=70, joten Jets-fanit spekuloivat jo toivomastaan jatkosopimuksesta. Täyttä varmuutta Laineen uran jatkosta ei toistaiseksi ole.

Kivikylän Areenan jäällä Laine joka tapauksessa selvästi nautti olostaan.

– Halli oli tänään täynnä, mikä on hieno juttu. Täällä Suomessa on hienot fanit. Erilaiset kuin Kanadassa.

Laineen päivässä oli paljon hyvää: hyväntekeväisyysottelu, hattutemppu, hallin ulkopuolella nimikirjoituksia pyytelevät fanit. Mutta kysyttäessä, mikä päivässä oli ollut parasta, Laineen ei tarvinnut edes miettiä.

– Voittaminen, Laine vastasi leveästi virnistäen.

» Lähetä palautetta toimitukselle