Parhaan tulokkaan palkinnolla odotetut finalistit - Laine ja Matthews mukana

NHL / Uutinen
Laine pääsi tulokasäänestyksessä kärkikolmikkoon.
Kuva © Getty Images
NHL:n vuoden tulokkaalle jaettavan Calder Trophyn finalistien joukossa ei ole suuria yllätyksiä. Kärkikolmikkoon mahtuivat Patrik Laine, Auston Matthews ja Zach Werenski.

Viime kesän NHL:n varaustilaisuuden kärkikaksikko Auston Matthews ja Patrik Laine taistelivat tulokaspörssin kärkipaikoista koko kauden ajan. Molemmat mahtuivat odotetusti äänestyksen kärkikolmikkoon, jonne kolmanneksi nousi Columbus Blue Jacketsin Zach Werenski.

Toronto Maple Leafsin Matthews aloitti kauden ryminällä tekemällä neljä maalia avausottelussa. Koko kauden saldo oli 40 maalia, mikä oli kovin saldo sitten Aleksandr Ovetškinin tulokaskauden. Matthews voitti myös tulokkaiden pistepörssin 69 pisteen saldollaan.

Winnipeg Jetsin Laine teki 36 maalia, mikä nosti hänet kärkipaikalle joukkueen sisäisessä taistossa. Saldo oli 18-vuotiaiden pelaajien kautta aikojen seitsemänneksi paras. Viimeksi parempaan oli pystynyt Sidney Crosby. Laineen kauteen mahtui kolme hattutemppua.

Werenski voitti tulokaspuolustajien pistepörssin saldolla 11+36. Myös tehosaldo oli komea +17. Werenski oli vuoden 2015 varaustilaisuuden kahdeksas varaus.

» Lähetä palautetta toimitukselle