Oilers-pakille musta ilta, Rinne vaihtoon kesken ottelun

NHL / Uutinen
Detroit käänsi ottelun itselleen.
Kuva © Getty Images
Perjantain NHL-kierroksella nähtiin Detroit Red Wingsin nousu 0-2-tappioasemasta voittoon. Pekka Rinne puolestaan joutui toisen kerran peräkkäin kesken ottelun katsomoon, kun Calgary Flames pommitti Nashville Predatorsin nurin 6-3.

Perjantai-illan kierroksella Edmontonissa nähtiin kotiyleisön kannalta dramaattisen lopun saanut ottelu. Kotijoukkue Oilers karkasi Taylor Hallin ja Sam Gagnerin maaleilla jo 2-0-johtoon, mutta tällä kertaa johto ei riittänyt kovan kirin esittänyttä Detroit Red Wingsiä vastaan.

Valtteri Filppula aloitti vieraiden kirin. Nurkkapainista kiekon saanut Filppula kiilasi keskelle ja nosti rystyllä kavennuksen kolmannen erän alussa. Tärkeän kiekonriiston tilanteessa teki syöttöpisteen saanut Henrik Zetterberg.

Ilta sai antisankarin ja sankarin. Antisankariksi nousi Oilers-puolustaja Jeff Petry, joka latasi alivoimalla Niklas Kronwallin laukauksesta syntyneen paluukiekon omaan reppuun. Maalivahti Devan Dubnyk katseli voimattomana vierestä, kun Petryn b-pisteen suunnasta ampuma purkuyritys suhahti Oilers-verkkoon.

Petry oli mokastaan luonnollisesti pettynyt.

- Ei se tunnu hyvältä nyt, mutta en voi riiputtaa päätäni enää. Huomenna on uusi päivä ja sunnuntaina pelaamme Nashvilleä vastaan, kertoi Petry uutistoimisto AP:lle ottelun jälkeen.

Tilanne ei jäänyt lupaavan puolustajan ainoaksi mustaksi hetkeksi illan ottelussa. Jatkoajalla syntyneessä voittomaalissa Petry jäi pakkiparinsa kanssa Pavel Datsjukin hassuttamaksi. Oilersille jäi ottelusta kotiin yksi piste, ja se jatkaa taistelua pudotuspelipaikasta neljän pisteen päässä pudotuspeliviivasta.

Rinne taas vaihtoon

Nashville Predatorsin Pekka Rinteelle ilta ei myöskään ollut ikimuistoinen. Tuloksena oli vaihto penkin puolelle toisessa ottelussa peräkkäin, kun Calgary Flamesin kaksi ensimmäistä laukausta sujahtivat molemmat miehen taakse. Ilta oli Calgaryn juhlaa, ja erityisen onnistunut se oli Curtis Glencrossille, joka paukutti kolmannessa erässä hattutempun. Miikka Kiprusoff napsi Flames-maalilla 17 torjuntaa.

Illan kolmas ottelu oli New Jersey Devilsin ja Philadelphia Flyersin tasainen kohtaaminen. Ottelu ratkesi rankkareilla Flyersille elintärkeään 2-1-voittoon. Ilja Bryzgalov torjui Flyers-maalilla 27 kertaa.

PHILADELPHIA - NEW JERSEY 2-1 vl.

EDMONTON - DETROIT 2-3 ja.

CALGARY - NASHVILLE 6-3 

» Lähetä palautetta toimitukselle