Nuorten maajoukkue vaihtoi ilmettään Venäjän turnaukseen

MAAJOUKKUE / Uutinen
Valmennuskolmikko Hannu Aravirta - Risto Dufva - Petri Matikainen vaihtoi kaksi kolmasosaa Lake Placidin harjoitusturnauksessa pelanneesta joukkueesta. Venäjän Tjumenissa pelattavaan Neljän maan -turnaukseen matkaa peräti seitsemän kaksikymppisten maajoukkueessa aivan uutta kasvoa.

Suurimmat muutokset tehtiin puolustuksessa. Kahdeksasta Lake Placidissä olleesta puolustajasta vain yksi, Tapparan Mikko Jortikka, matkaa Tjumeniin. Alunperin Venäjälle piti lähteä IFK:n Ville Varakas, mutta tällä kertaa helsinkiläinen sai jäädä Suomeen.



- Tässä kohdin otettiin maalaisjärki käyttöön. Kaveri on pelannut tähän mennessä kaikkissa IFK:n edustusjoukkueen otteluissa, joten hän on pelannut paljon ja antanut näyttöjä. Eikä meillä ole loukkaantumisten ja armeijan vuoksi rivissä kuin kaksi tai kolme puolustajaa. Lisäksi halusimme nähdä Mikko Jortikkaa, joka hoiti Lake Placidissä hommansa varapuolustajana aivan tyylikkäästi. Hän on Tapparassa A-junioreissa, joten hänen kutsumisensa maajoukkueen riveihin ei sillä tavalla häiritse Tapparan valmistautumista SM-liigaan, kertoili nuorten maajoukkueen ja IFK:n päävalmentaja Hannu Aravirta Varakkaan kotiin jättämisestä.

align="right">
KOMMENTTI:

Kisajoukkueeseen kova tunku

Lukon Ilkka Heikkinen, Kiekko-Vantaa Jussi Erkkilä, HPK:n Toni Vähämäki ja Jokereiden Niko Vainio ovat kaksikymppisten maajoukkueympyröissä tuoreita tuttavuuksia. Heistä yksikään ei ollut kaksikymppisten mukana keväällä Tsekin tai Pietarin turnauksessa eikä edes toukokuun tai heinäkuun Vierumäen harjoitusleireillä.

Kesäkuussa Dallasin varaama Vainio ja viime kaudella Fopsin Mestis-joukkuessa pelannut Vähämäki ovat molemmat "kasiviitosia" ja mahtuvat vielä ensi vuonnakin nuorten maajoukkueeseen. Toni Vähämäen tavoin Jussi Erkkilä pelasi jo viime kaudella muutamia otteluita Mestiksessä. Ilkka Heikkinen on pelannut harjoitusotteluissa Erik Hämäläisen parina ja saanut Jatkoajan raumalaistoimittajilta kehuja.

- Tämä joukkue on Lake Placidin joukkuetta nuorempi, mukana on useampikin kasivitonen [kaksi puolustajaa, neljä hyökkääjää //HK]. Ensimmäinen ryhmä oli tavallaan viime kevään näyttöjen perusteella valittu, mutta nyt ollaan oltu jo jäällä kuukauden verran. Olemme olleet seuroihin yhteyksissä ja saaneet näistä pelaajista hyviä viestejä, Aravirta vertaili Tjumenin ryhmää elokuun alussa Lake Placidissä käyneeseen joukkueeseen.

Hyökkäjistön totaaliuutuuksia ovat kasivitoset Pelicansin Tuomas Santavuori ja Kärppien Juha-Matti Aaltonen sekä Jypin kasinelonen Ari Kovanen.

Nuorten epävirallinen
PISTEPÖRSSI

USA:n nuoria vastaan pelanneista hyökkääjistä jatkonäyttöjä antamassa on useampiakin pelaaja, mm. maajoukkueessa pisteitä tehtaillut Kalpan Aki Keinänen.

Venäjän matkalta vapautuksen saivat mm. "Blues-ketjun" laituri-Jonit Töykkälä ja Lappalainen sekä selkävaivoistaan toipuva sentteri Jarkko Immonen. Samoin Jokerien kaksikko Valtteri Filppula ja Sean Bergenheim jäivät kotimaahan Hannu Jortikan harjoitettavaksi. Vaikka Bergenheim ei ole pelannut tähänastisissa harjoitusturnauksissa, niin ainoastaan NHL:ssä pelaaminen tai loukkaantuminen voi estää ikäluokkansa lahjakkainta suomalaista hyökkääjää edustamasta pikku leijonia vuodenvaihteen kotikisoissa. Bergenheimin tavoin Filppula edusti Suomea jo viime kisoissa Kanadassa.

Neljän maan turnaus, Tjumen



3.9. Venäjä - Suomi

4.9. Suomi - Tsekki

5.9. Ruotsi - Suomi


Suomen kokoonpano

MAALIVAHDIT



Mikael Vuorio, Jukurit

Tommi Tervo, JYP



PUOLUSTAJAT



Tommi Pelkonen, Blues

Mikko Jortikka, Tappara

Kevin Kantee, Jokerit

Jarno Virkki, HPK

Toni Vähämäki, HPK

Ilkka Heikkinen, Lukko

Jussi Erkkilä, K-Vantaa

Niko Vainio, Jokerit



HYÖKKÄÄJÄT


Pasi Salonen, HIFK

Mikko Silvennoinen, Jokerit

Aki Keinänen, KalPa

Tommi Oksa, Jokerit

Antti Pihlström, Blues

Tuukka Pulliainen, TPS

Teemu Nurmi, Tappara

Petri Kontiola, Tappara

Valtteri Tenkanen, JYP

Juhamatti Aaltonen, Kärpät

Ari Kovanen, JYP

Tuomas Santavuori, Pelicans

JOHTORYHMÄ

Hannu Aravirta päävalmentaja

Risto Dufva valmentaja

Petri Matikainen valmentaja

Timo Bäckman joukkueenjohtaja

Vesa Järveläinen lääkäri

Sauli Manninen fysioterapeutti

Kari Brusin huoltaja

» Lähetä palautetta toimitukselle