BOS - TOR 2.00
SJS - VGK 5.00

Nuori slovakkihyökkääjä TUTOn haaviin

MESTIS / Uutinen
TUTO vahvistuu ensi kaudeksi slovakkihyökkääjällä.
Kuva © Antti Varonen
TUTO on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen slovakkihyökkääjä Filip Vasasin kanssa.

Filip Vasas kiekkoili viime kaudella Slovakian pääsarjassa Popradin sekä Slovakian alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa. 20-vuotias hyökkääjä esiintyi runkosarjassa yhteensä 33 ottelussa ja keräsi niissä tehot 3+5. Hän kävi kauden aikana myös lainalla Slovakian kakkossarjassa sekä Popradin nuorten joukkueessa.

− Hän on vahvarakenteinen nopea luistelija, jota on erittäin vaikea horjuttaa kiekollisena. Vasas on keskivertopelaajaa selkeästi taitavampi käsistään, mutta käyttää taitoa fiksusti peliä edistävillä ratkaisuilla, hän on erittäin fiksu pelaaja kiekolla ja kiekkotomana sekä erittäin kovan työmoraalin omaava pelaaja, kuvaili TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola.

− Lisäksi Vasas on rightin hyökkääjä, joita ei ole ikinä liikaa joukkueessa. Nälkäinen nuori hyökkääjää sopii hyvin ryhmäämme ja tuo siihen erittäin hyvän määrän kilpailua mukaan.

Vasas ei ole ainut slovakkipelaaja turkulaisjoukkueessa, sillä seuran A-nuorissa pelaa puolustaja Adam Ziak. Ziakin lisäksi slaavilaisväriä seuraan tuo tšekkihyökkääjä Adam Kalaj. Molemmat tekivät viime kaudella debyyttinsä Mestiksessä esiintyen kolmessa ottelussa.

− Saimme viime kaudella vain hyvä kokemuksia tshekki- ja slovakkipelaajista. Vasas oli yksi niistä nimistä, joita seurasimme läpi kauden ja olisimme jo viime kaudella halunneet nähdä hänet TUTO:ssa. Lopulta päätimme ottaa hänet sisään tulevaksi kaudeksi ja pääsimme yhteisymmärrykseen pelaajan kanssa, Aittola kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle