Nollapelien yö NHL:ssä, Nurminen pysäytti Habsin

Atlantan suomalaisvahti Pasi Nurminen pelasi NHL-uransa toisen nollapelin Montrealia vastaan. Washingtonissa nähtiin jännittävä jatkoaikakamppailu, joka päättyi New York Rangersin 2-1-voittoon.

Rangersin sankariksi nousi puolustaja Joel Bouchard, joka ohitti Olaf Kölzigin kun jatkoaikaa oli pelattu kaksi minuuttia. Syöttöpisteen osumaan merkkauttivat Mark Messier sekä Dave Karpa.

Capitals siirtyi jo ottelun toisella minuutilla 1-0-johtoon Kip Millerin osumalla, mutta Rangersin puolustaja Tom Poti tasoitti vielä samassa erässä. Tämän jälkeen edettiin maaleitta, ja lähes tulkoon jäähyittäkin, jatkoajalle.

Kummankin joukkueen maalivahdit olivat kelpo vireessä. Rangersin tulituksessa Kölzigin suojuksiin pysähtyi 34 kiekkoa. Kesken kauden Nashvillestä hankittu Mike Dunham puolestaan esti Washingtonin maalintekoyritykset 24 kertaa.

Capitals pyöri yön aikana myös pelaajamarkkinoilla, joista haaviin jäi waivers-listalle laitettu Rangers-hyökkääjä Josh Green. Ottawasta Capsin rosteriin saapuu puolustaja Joel Kwiatkowski. Washingtonista ei Ottawaan lähetetty vielä mitään.

Nurminen Habsin viimeistelyn tiellä

Pasi Nurminen torjui 22 kertaa ja pelasi uransa toisen NHL-nollapelin Montreal Canadiensia vastaan. Thrashers nappasi ottelusta täyden pistepotin viime minuuttien voittomaalilla 1-0. Ottelun ainoa maali syntyi ylivoimalla Calgarystä kauden aikana hankitun Marc Savardin lavasta. Syötön voitto-osumaan saivat Dany Heatley sekä Yannick Tremblay.

Jos pelasi Nurminen hyvin, ei toisessakaan päässä kenttää nähty huonoa maalivahtia. Jose Theodore torjui 32 laukausta ja joutui antautumaan ainoastaan Savardille. Canadiensin valmentaja Michel Therrien antoi kiitosta maalivahdilleen.

- Olemme tyytyväisiä maalivahtiimme. Viimeisen kahden kuukauden aikana hän on noussut odottamallemme tasolle, kommentoi Therrien alkukaudesta pahasti haparoineen Theodoren otteita.

Nurmisen loisto-otteiden takia pimentoon jäi myös Canadiensin suomalaiskapteeni Saku Koivu, joka sai peliaikaa 16 minuuttia.

Chicago kukisti Detroitin

Chicagossa isäntäjoukkue Blackhawks unohti kaiken vieraanvaraisuuden pukukoppiin ja otti Detroitista voiton maalein 4-1. Vieraiden Henrik Zetterberg teki ensimmäisen erän ainoan osuman, mutta sen jälkeen maaleista vastasivat ainoastaan intiaanipaitaiset pelaajat.

Toisessa erässä Blackhawks teki kolme maalia, joista Chris Simonin 2-1- sekä Eric Dazen 3-1-osumat syntyivät reilun puolen minuutin välein. Kolmannen erän lopussa Mark Bell viimeisteli ottelun loppulukemat alivoimalla.

Tappiosta huolimatta Red Wingsille kuului hyviä uutisia, sillä polvileikkauksesta toipuva Steve Yzerman palaa joukkueen harjoituskokoonpanoon. Tositoimissa Yzermania ei tosin tulla vielä näkemään.

Devils kylvetti Islandersia

Martin Brodeur torjui 27 laukausta ja Devilsin kenttäpelaajat ampuivat viisi kiekkoa Chris Osgoodin selän taakse kun New Jersey nappasi Islandersista puhtaan 5-0-voiton. Suurehkosta maalimäärästä huolimatta ainoastaan Jeff Friesen ja Jamie Langenbrunner saivat tililleen kaksi tehopistettä. Molemmat merkkauttivat maalin ja syötön.

Kahden erän jälkeen Islanders hengitti vielä Devilsin niskaan 0-2-tappioasemassa, mutta isännät eivät antaneet kolmannessa erässä mitään mahdollisuuksia.

New Jerseystä kantautui myös suomalaisittain mielenkiintoisia uutisia, sillä flunssaisen Corey Schwabin tilalle oli nostettu Devilsin luukkua aukomaan Ari Ahonen. Ahosen debyytti tositoimissa jäi vielä toistaiseksi odottamaan itseään.

Päällikkö palasi tehoille

Florida Panthers yllätti Olli Jokisen johdolla Boston Bruinsin maalein 3-0. Maalittoman avauserän jälkeen Jokinen aloitti maalinteon toisen erän alkajaisiksi. Noin 15 minuuttia myöhemmin Jokinen iski illan toisen osumansa vieden joukkueensa 2-0-johtoon. Molemmissa osumissa toimi syöttäjänä sama kaksikko, Jaroslav Bednar - Kristian Huselius.

Kolmannen erän lopuksi Andreas Lilja kaunisteli loppunumerot kauden ensimmäisellä NHL-maalillaan.

Niklas Hagman pyöri kentällä 14 minuuttia.

Panthersin maalilla Roberto Luongo pelasi hienon ottelun ja torjui nollapeliin tarvitut 27 kiekkoa. Toisessa päässä ensimmäisen NHL-ottelunsa vuoteen pelannut Andrew Raycroft torjui 22 kutia.

Viisi ottelua sivussa olleen Joe Thorntonin odotetaan saavan kyynärpäänsä pelikuntoon perjantain Atlanta-otteluun mennessä.

Caron illan neljäs nollasankari

Pittsburgh Penguinsin maalivahti Sebastien Caron pelasi uransa ensimmäisen nollapelin vaikeuksiin ajautunutta Carolina Hurricanesia vastaan. Penguins otti tehottomasta Carolinasta 2-0-voiton.

Ottelun voittomaalista vastasi jo ennen avauserän puoliväliä Martin Straka, joka laittoi kiekon sisään Pittsburghille tyypillisesti ylivoimalla. Syötöt voittomaaliin saivat Dick Tärnström sekä Alexei Kovalev. Illan toisen maalin viimeisteli tyhjään maaliin Kent Manderville.

Uransa tähänastisen kohokohdan kokeneen Caronin 26 torjunnan lisäksi myös illan toinen maalivahti onnistui tehtävässään. Kevin Weekesiä kohti lauotuista 30 kiekosta vain yksi livahti maaliin asti. Weekesin hyvä peli ei kuitenkaan tuonut minkäänlaista lohtua Carolinalle.

Ville Nieminen ja Sami Kapanen eivät päässeet tehotilastoihin.

Ducks puristi voiton Columbuksesta

Anaheimin ankkalauma yritti ottaa isänniltä luulot pois jo ottelun avauserässä. Erän loppupuolella Ducks iski kolmessa minuutissa yhtä monta osumaa ja peli näytti ratkenneen. Columbus tuli kuitenkin tiukasti takaa, muttei pystynyt tasoittamaan ottelua joka päättyi lopulta 3-4.

Columbuksen paidassa Lasse Pirjetä saalisti yhden syöttöpisteen. Hannes Hyvönen puolestaan jäi plus/miinus-tilastossa pakkasen puolelle kahden osuman verran.

Blue Jackets menetti selkävaivojen takia kapteeni Ray Whitneyn pukukopin puolelle. Whitney jätti kaukalon ensimmäisessä erässä eikä palannut enää jäälle.