NHL:ssä tapahtuu: Pominvillelle pitkä jatko, Zubov sivussa vähintään neljä viikkoa

NHL / Uutinen
NHL-kauden alku lähestyy ja joukkueiden kilpavarustelu jatkuu. Tässä uutisessa viimeisimmät pelaajasopimukset.

Buffalo Sabres on tehnyt viiden vuoden, 26,5 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen laitahyökkääjä Jason Pominvillen kanssa. Pominvillestä olisi tullut rajoitettu vapaa agentti alkavan kauden jälkeen, mutta ko. jatkosopimuksella Pominvillen pelaajaoikeudet pysyvät Buffalossa kauden 2013-14 loppuun asti.

Pominville oli Sabresin toiseksi tehokkain pelaaja viime kaudella tekemällä 80 pistettä (27 maalia, 53 syöttöä). Lisäksi herrasmiespelaajana tunnettu Pominville oli ehdolla Lady Byng Trophy voittajaksi.

Suhteelllisen pienikokoinen, mutta nopea ja taitava Pominville on alunperin Buffalon toisen kierroksen varaus vuoden 2001 draftissa. Hän on pelannut Sabresissa 222 ottelua ja tehnyt niissä 178 pistettä.

Aubinille sopimus Flyersiin

Philadelphia Flyers on solminut yhden vuoden sopimuksen maalivahti Jean-Sebastien Aubinin kanssa. Kauden alussa hän tulee korvaamaan lonkkaleikkauksen vuoksi sivussa olevaa Antero Niittymäkeä, mutta Niittymäen tervehdyttyä neljän-kuuden viikon kuluttua Aubin lähetettäneen Flyersin farmijoukueeseen Phantomseihin.

Alunperin Pittburghin varaama 31-vuotias Aubin on NHL-urallaan ehtinyt edustaa Penguinsin lisäksi Torontoa sekä viime kaudella Los Angelesia.

Zubov sivussa vähintään neljä viikkoa


Dallas Starsin venäläispuolustaja Sergei Zubov joutuu olemaan sivussa kauden avauksesta lantion seudun vamman vuoksi. Stars ilmoitti, että pelikuntoon pääsemisessä menee vähintään neljä viikkoa.

McCarty jatkaa punasiivissä

Detroit Red Wings on tehnyt laitahyökkääjä Darren McCartyn kanssa vuoden jatkosopimuksen. Sopimuksen arvo on 0,575 miljoonaa dollaria.

Fyysisenä hyökkääjänä tunnettu McCarty on Red Wings fanien keskuudessa suosittu pelaaja. Hän on ollut joukkueessa voittamassa vuosien 1997, 1998, 2002 ja 2008 Stanley Cuppeja.

Carolinassa loukkaantumishuolia


Carolina Hurricanes laitahyökkääjä Justin Williams aloittaa kauden sairastuvalla. Hän loukkasi juoksuharjoituksessa akillesjänteensä niin pahasti, että vamma vaatii leikkaushoitoa. Toipumisen on arvioitu kestävän neljästä kuukaudesta aina puoleen vuoteen.

Viime kaudella 26-vuotias Williams pystyi pelaamaan vain 37 ottelua polvileikkauksen vuoksi.

Aikaisemmin tällä viikolla seura ilmoitti kapteeni Rod Brind'Amourin vasemman polven vaativan täyteen kuntoon tullakseen pienen leikkauksen. Brind'Amour loukkasi juuri vasemman jalkansa viime helmikuussa niin pahasti, että vamma korjaamiseksi tehty leikkaus lopetti veteraanin viime kauden 59 otteluun. Viimeisin leikkaus on kuitenkin niin pieni, että Brind'Amourin oletetaan olevan pelikunnossa jo kauden avausotteluun mennessä.

Schneider waiverseihin


Anaheim Ducks on asettanut veteraanipuolustaja Mathieu Schneiderin waiverseihin. Näin toisella NHL-joukkueella on mahdollisuus ottaa Schneider omaan kokoonpanoonsa ilman Duckseille suoritettavaa korvausta. 39-vuotiaalla puolustajalla on vielä vuosi sopimuksestaan jäljellä ja palkka on 5,75 miljoona dollaria kaudessa.

Syynä Schneiderin waivereihin laittoon on Anaheimin pyrkimys pienentää palkkakuluja. Ducksien pelaajabudjetti ylittää jo tällä hetkellä palkkakaton ja lisäksi Anaheimin toimitusjohtaja Brian Burke haluaa tehdä budjettiin liikkumavaraa mahdollista hyökkäyspään vahvistusta - esim. Teeme Selänne - varten. Burke on yrittänyt kaupata Schneideria muihin joukkueisiin pitkin kesää, mutta veteraanin korkea ikä ja suuri palkka ovat epäilyttäneet toisia toimitusjohtajia.

Kaudella 2007-08 Schneider pelasi runkosarjassa 65 ottelua ja ampui 12 maalia ja antoi 27 syöttöä. Pudotuspeleissä hän teki kuudessa pelissä yhden maallin.

Richardson ja LA Kings sopimukseen


Los Angeles Kings on ilmoittanut tehneensä keskushyökkääjä Brad Richardsonin kanssa kahden vuoden sopimuksen.

Kings hankki Richardsonin pelaajaoikeudet Colorado Avalanchelta kesän varaustilaisuuden yhteydessä. Sentteri ehti pelata Avalanchessa kolmen kauden aikana 139 ottelua, joissa hän teki 40 pistettä (19 maalia ja 21 syöttöä). Kauden 2007-08 hän vietti pääasissa farmijoukkue Lake Erie Monstersissa.

Robert Lang kaupattiin Montrealiin

Kesän varaustilaisuudesta saakka Mats Sundinia kosiskellut Montreal Canadiens turvautui varasuunnitelmaan ja hankki 37-vuotiaan keskushyökkääjän Robert Langin Chicagosta. Blackhawks sai vaihdossa toisen kierroksen varausvuoron vuodelle 2010.

- Lang tuo joukkueeseen lisää syvyyttä, kokemusta ja hyökkäysvoimaa, summasi Canadiensin toimitusjohtaja Bob Gainey.

Lang ylsi viime kaudella kahdeksannen kerran peräkkäin yli 50 pisteen. Hän iski Chicagolle 21 maalia ja 54 pistettä 76 ottelussa. Lang on pelannut yhteensä 875 NHL-ottelua runkosarjassa ja tehnyt näissä 234 maalia ja 635 pistettä. Hän on myös tuttu kaveri Canadiensin Aleksei Kovaleville, sillä olivat joukkuetovereita Pittsburghissa vuosina 1998-2002.

Canadiens ilmoitti myös tehneensä vuoden mittaisen sopimuksen puolustaja Patrice Briseboisin kanssa. Kausi on Briseboisille jo 16. Montrealissa. Hän pelasi viime kaudella 43 ottelua ja teki näissä 11 pistettä. Pudotuspeleissä Brisebois nosti profiiliaan ja teki 10 pelissä kuusi pistettä.

Staalille pitkä jatkosopimus

Nykytrendin mukaisesti Carolina Hurricanes on tehnyt nuoren tähtihyökkääjänsä Eric Staalin kanssa pitkän jatkosopimuksen.

Sopimuksen kesto on seitsemän vuotta ja kokonaisarvo 57,75 miljoonaa dollaria eli keskimääräiseksi vuosipalkaksi tulee 8,25 miljoonaa taalaa. Sopimus astuu voimaan kaudesta 2009-10 ja kestää siis kauden 2015-16 loppuun asti. Alkavalla kaudella Staal tienaa vanhan sopimuksen mukaiset viisi miljoonaa dollaria.

Pelaamiensa neljän kauden aikana Staal on tehnyt 327:ssä runkosarjan ottelussa 283 pistettä. Kaudella 2007-08 hän pelasi kaikki Canesin 82 ottelua ja teki niissä 82 pistettä, 38 maalia ja 44 syöttöä. NHL:n pistepörssissä hän oli jaetulla viidennellätoista sijalla yhdessä Anaheimin Ryan Getzlaefin ja Ottawan Dany Heatleyn kanssa.

- Eric on ollut erityinen pelaaja meille alusta alkaen. Tiedämme että hän tulossa parhaaseen peli-ikäänsä nyt ja kehittyy pelaajana jatkossakin, kehui Hurricanesien toimitusjohtaja 23-vuotiasta tähtisentteriään.

Staalin veljesarjan seniori oli Carolinan ensimmäisen kierroksen varaus vuonna 2003, kaikkiaan tilaisuuden toinen valinta. Hän oli yksi keskeisiä pelaajia Hurricanesien voittaessa Stanley Cupin vuonna 2006 ja samalla kaudella hän teki runkosarjassa tähän astisen uransa ennätyspisteet, tasan sata pojoa (45 maalia, 55 syöttöä).

Ballardille pitkä jatko


Florida Panthers on tehnyt puolustaja Keith Ballardin kanssa kuuden vuoden mittaisen sopimuksen. Aina kauteen 2014-15 asti ulottuvan sopimuksen aikana Ballard tienaa 25,2 miljoonaa dollaria.

Ballard siirtyi Floridaan varaustilaisuuden yhteydessä tehdyssä kaupassa, missä Panthers vaihtoi Olli Jokisen Ballardiin ja puolustaja Nick Boyntoniin.

Kolmen NHL:ssä pelaamansa kauden aikana Ballard on saalistanut 233 ottelussa 19 maalia, 87 pistettä 243 jäähyminuuttia. Alunperin hän Buffalon ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2002, mutta NHL:ssä hän on pelannut toistaiseksi vain Phoenix Coyotesissa.

Chelios jaksaa vielä heilua


Detroit Red Wings on tehnyt yhden vuoden jatkosopimuksen 46-vuotiaan puolustajan Chris Chelioksen kanssa. Veteraanin palkka on 750 000 dollaria kaudesta. Viime kaudella Chelios pelasi runkosarjassa 69 ottelua ja onnistui tekemään kolme maalia ja saalistamaan kaikkiaan 12 pistettä.

Chelios on kolminkertainen Stanley Cup-voittaja - kahdesti Detroitissa ja kerran Montrealissa. Hän on pelannut NHL:n runkosarjassa huikeat 1616 ottelua ja tehnyt niissä 948 pistettä ja istunut jäähyllä 2873 minuuttia. Lisäksi hän on pelannut pudotuspeleissä 260 ottelua, joissa tehnyt 144 pistettä.

Quinceylle kahden vuoden jatko Punasiivissä


Puolustaja Kyle Quincey on allekirjoittanut kahden vuoden jatkosopimuksen Detroit Red Wingsin kanssa.

23-vuotias Quincey pelasi kaudella 2007-08 kuusi ottelua NHL:ssä ja on kolmen viime kauden aikana kerännyt plakkariinsa 13 peliä runkosarjassa. Vuoden 2007 pudotuspeleissä hän pelasi myös 13 ottelua, mutta ei mahtunut playoffseissa pelaavaan kokoonpanoon mestaruusvuonna 2008.

Detroitin farmijoukkueessa Grand Rapidsissa Quincey keräsi kaudella 2007-08 66 ottelussa 20 pistettä (5 maalia, 15 syöttöä) ja istui Griffinsin pelaajista eniten jäähypenkillä, 149 minuuttia.

Stoll ja Kings sopimukseen


Los Angeles Kings on tehnyt nelivuotisen sopimuksen keskushyökkääjä Jarret Stollin kanssa. Sopimuksen kokonaisarvo on 14,4 miljoona dollaria.

Kings sai Stollin pelaajaoikeudet kesäkuussa kaupatessaan puolustaja Lubomir Visnovsky Edmontoniin. Alunperin Stoll on Oilersien toisen kierroksen varaus vuodelta 2002. Hän ehti pelata Edmontonissa 286 runkosarjan ottelua, joissa teki 59 maalia ja 165 pistettä.

Boston hankki Yellen


Boston Bruins teki sopimuksen rajoittamattomana vapaana agenttina olleen keskushyökkääjä Stephane Yellen kanssa. Sopimus on yksivuotinen ja arvoltaan 750.000 dollaria. Puolustavana hyökkääjänä tunnettu Yelle on pelannut NHL:ssä jo 12 kautta ja 844 runkosarjan ottelua. Yelle on voittanut urallaan kaksi Stanley Cupia Coloradon riveissä.

Toronto kauppasi McCaben


Toronto Maple Leafs kauppasi puolustaja Bryan McCaben Floridaan. Vaihtokaupassa Toronto sai tilalle puolustaja Mike Van Rynin. Toronto lähetti samalla Floridalle myös kesän 2010 neljännen kierroksen varauksen.

Pitkään kauppahuhujen kohteena olleen McCaben viime kausi meni pieleen käsivamman vuoksi. Viime kautta edeltävillä kolmella kaudella kiekollisesta pelistä elävä puolustaja teki 178 pistettä 230 pelissä. McCabe on pelannut NHL:ssä ennen Floridaa ja Torontoa Chicagon, Vancouverin ja NY Islandersin paidoissa yhteensä 917 runkosarjan ottelua ja tehnyt näissä 115 maalia ja 418 pistettä.

Rannevammasta viime kaudella kärsinyt Van Ryn on 29-vuotias kiekollinen puolustaja, joka on pelannut Floridan lisäksi NHL-kiekkoa St. Louisissa. Yhteensä hän on pelannut NHL:ssä 326 runkosarjan ottelua ja tehnyt näissä 118 pistettä.

Vancouver ja Ottawa kaupoilla


Vancouver Canucks hankki Ottawa Senatorsilta puolustaja Lawrence Nycholatin. Vaihtokaupassa Vancouver lähetti Kanadan pääkaupunkiin hyökkääjä Ryan Shannonin. Viime kaudella 29-vuotias Nycholat pelasi Ottawassa kolme ottelua. Pääosan kaudesta hän kiekkoili Senatorsin farmijoukkueessa Bimghamton Senatorsissa, jossa hänet valittiin AHL:n ensimmäiseen tähdistökentälliseen.

Ryan Shannon pelasi puolestaan viime kaudella Vancouverin NHL-joukkueessa 27 peliä. Näissä pienikokoinen hyökkääjä teki 13 pistettä. Shannon on pelannut NHL:ssä yhteensä 80 runkosarjan peliä ja tehnyt 7+17=24 pistettä. Hän oli voittamassa Anaheimille Stanley Cupia vuoden 2007 kesänä.

Vancouver ilmoitti myös, että kesällä moottoripyöräonnettomuudessa menehtynyttä lahjakasta puolustajaa Luc Bourdonia muistetaan kauden avauspelissä hiljaisella hetkellä. Hiljainen hetki pidetään lokakuun 9. päivän ottelussa Calgarya vastaan.

Washington nostaa Gartnerin paidan kattoon


Washington Capitals "jäädyttää" ensi kauden aikana entisen huippumaalintekijän Mike Gartnerin pelipaidan ja numeron 11. Paidan nostaminen kattoon tapahtuu joulukuun 28. päivän ottelussa Toronto Maple Leafsia vastaan.

Gartner oli Washingtonin ensimmäisen kierroksen varaus kesän 1979 varaustilaisuudesta. Hän pelasi Washingtonissa yhteensä yli kahdeksan kautta. Lisäksi hän edusti pitkällä urallaan Minnesota North Starsia, NY Rangersia, Toronto Maple Leafsia ja Phoenix Coyotesia.

Yhteensä Gartner pelasi NHL:n runkosarjassa 1432 runkosarjan ottelua ja teki näissä 708 maalia ja 1335 pistettä. Hänet valittiin Hockey Hall of Fameen vuonna 2001.

Meszarosille kuusivuotinen sopimus


Tampa Bay Lightning on odotetusti tehnyt vasta hankitun puolustaja Andrej Meszarosin kanssa monivuotisen sopimuksen.

Sopimuksen kesto on kuusi vuotta ja kokonaissumma 24 miljoonaa dollaria. Alkavalla kaudella Meszaros tienaa 2,5 miljoonaa, kaudella 2009-10 3,25 miljoona, kahdella sitä seuraavalla kaudella 4 miljoonaa, sopimuksen toiseksi viimeisellä kaudella 4,75 miljoonaa ja sopimuksen viimeisellä kaudella (2013-14) 5,5 miljoonaa dollaria.

Ottawa ja Tampa kaupoilla

Ottawa Senators on myynyt puolustaja Andrej Meszarosin Tampa Bay Lightningille. Kanadan suuntaan matkasi puolustajat Filip Kuba ja Alexandre Picard sekä ensi kesän ensimmäisen kierroksen varausvuoro.

Kaupan avainpelaaja, 22-vuotias Meszaros on Ottawan ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2004. Viime kaudella - kolmannella NHL-kaudellaan - hän teki runkosarjassa yhdeksän maalia, antoi 27 syöttöä ja keräsi 50 minuuttia jäähyjä.

31-vuotias tshekki Filip Kuba kokosi Tampan paidassa pisteitä lähes yhtä paljon pisteitä kuin Meszaros Snators-nutussa - kuusi maalia ja 25 syöttöä. Kauden 07-08 loppuvaiheessa Philadelphiasta Tampaan vaihdettu 23-vuotias Picard sai kauden aikana kokoon kuusi tehopistettä (kolme maalia, kolme syöttöä).

Kuban palkka alkavalla kaudella on 3 miljoona taalaa ja hänestä tulee kauden päätteeksi rajoittamaton vapaa agentti. Picard palkka on 0,8 miljoona sekä alkavalla että sitä seuraavalla kaudella. Hän on kauden 2009-10 jälkeen rajoitettu vapaa agentti. Meszaros on rajoitettu vapaa agentti ja Tampan uskotaan solmivan ennen kauden alkua hänen kanssaan monivuotisen sopimuksen.

Sakic jatkaa ainakin vuoden

Colorado-fanien pitkä odotus on päättynyt. Seuran pitkäaikainen kapteeni ja ikoni Joe Sakic on ilmoittanut jatkavansa hienoa uraansa ainakin vielä vuoden.

- Lopullinen syy uran jatkamiseen oli se, että nautin vielä pelaamisesta ja kilpailemisesta. Olen tyytyväinen terveydentilaani ja yleiskuntooni, joten odotan jo alkavaa kautta, ilmoitti 39-vuotias Sakic.

Tuore sopimus on vuoden mittainen ja kuuden miljoonan dollarin arvoinen. Sakic on pelannut urallaan 1363 NHL-ottelua, joissa on syntynyt tehot 623+1006=1629. Pudotuspeleissä Avs-kapteeni on tehnyt 172 ottelussa 188 tehopistettä.

Vlasic jatkaa haipaidassa

Puolustaja Marc-Edouard Vlasic on tehnyt neljän vuoden jatkosopimuksen San Jose Sharksin kanssa. Näin Vlasic jatkaa seurassa kauden 2012-13 loppuun asti.

21-vuotias Vlasic on pelannut NHL:ssä vasta kaksi kautta, mutta on jo nyt yksi joukkueen luottopuolustajista. Viime kaudella hän pelasi keskimäärin yli 21 minuuttia ottelussa ja on kahden pelaamansa runkosarjan aikana ollut sivussa vain yhdestä ottelusta. Pelaamissaan 163 ottelussa hän on tehnyt 5 maalia ja antanut 35 maalisyöttöä.

Ensimmäisen kautensa päätteeksi Vlasic valittiin NHL:n tulokaskentälliseen.

Boumedienne pukeutuu Leafs-paitaan

Ruotsalaispuolustaja Josef Boumedienne, 30, siirtyy yksivuotisella sopimuksella Toronto Maple Leafsiin, kertoo ruotsalaislehti Aftonbladet. Tapparasta ja Kärpistäkin tuttu, Suomen passin omistava Boumiedenne pelasi viime kaudella AHL:n Hersheyssä 52 ottelua ja teki niissä 42 pistettä.

Boumediennellä on aiempaa NHL-kokemusta 47 ottelun verran, mutta hän ei ole pelannut NHL:ssä kauden 2003-04 jälkeen. Viime kesänä hän solmi sopimuksen Washington Capitalsin kanssa, mutta loukkaantumisen vuoksi hän menetti paikkansa ylhäällä jo ennen kauden alkamista ja päätyi farmiseura Hersheyyn.

Downey jatkaa Detroitissa

Tappelijana paremmin tunnettu Aaron Downey on solminut yhden vuoden jatkosopimuksen Detroit Red Wingsin kanssa. Pienikokoinen hyökkääjä on tehnyt 239 NHL-ottelussa seitsemän maalia ja kerännyt 487 minuutin verran jäähyjä. Mies on edustanut NHL:ssä Bostonia, Chicagoa, Dallasia, Montrealia, St. Louisia sekä Detroitia.

Whitney alkukauden sivussa

Pittsburgh Penguinsin puolustaja Ryan Whitney aloittaa kauden sairastuvalla. Whitneyn vasen jalka jouduttiin leikkaamaan kroonisen vaivan vuoksi - tarkempaa määritelmää Whitneyn vaivasta ei kerrottu. Sairausloman pituudeksi arvioitiin kolmesta jopa viiteen kuukauteen.

Whitney teki kauden 2006-07 jälkeen pitkän, kuuden vuoden ja 24 miljoonan taalan, sopimuksen Penguinsin kanssa. Hyökkääjänä puolustajana tunnettu yhdysvaltalainen teki kauden 2006-07 runkosarjassa 59 pistettä (14 maalia ja 45 syöttöä) ja vuotta myöhemmin 40 pistettä (12 maalia ja 28 syöttöä).

Valmentaja Stevensille jatko Philadelphiassa

Philadelphia Flyers jatkoi päävalmentaja John Stevensin sopimusta kahdella vuodella aina kauden 2010-11 loppuun asti.

Stevens johdatti joukkueen Itäisen konferenssin loppuotteluun asti, jossa Flyers kuitenkin hävisi Penguinseille.

- John ansaitsi uuden sopimuksen, seuran toimitusjohtaja Paul Holmgren kommentoi valmentajaa, joka johdatti edellisellä kaudella liigan viimeiseksi jääneen joukkueen pudotuspeleihin ja aina konferenssin finaaliin asti.

Clowe jatkaa San Josessa

Isokokoinen hyökkääjä Ryan Clowe jatkaa San Josessa. Sopimus on yksivuotinen ja arvoltaan 1,6 miljoonaa dollaria. Pahasta polvivammasta viime kaudella kärsinyt Clowe pelasi pudotuspeleissä erinomaisesti tehden yhdeksän pistettä 13 ottelussa. Voimahyökkääjä oli runkosarjassa sivussa peräti 67 ottelusta.

Clowe pelasi tulokaskaudellaan 2006-2007 58 ottelua tehden niissä 34 tehopistettä ja 78 jäähyminuuttia.

Smithson ja Predators jatkosopimukseen

Hyökkääjä Jarret Smithson on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen Nashville Predatorsin kanssa. 241 NHL-ottelua urallaan pelannut sentteri teki viime kaudella 17 pistettä 48 ottelussa.

Vermette jatkossakin senaattori

Ottawa Senators allekirjoitti sopimuksen hyökkääjä Antoine Vermetten kanssa. Sopimus on kaksivuotinen ja se tuo kanadalaishyökkääjälle välimieskäsittelyn päätöksellä 5.25 miljoonan dollarin tulot. Viime kaudella 26-vuotias Vermette pelasi Ottawassa 81 ottelua ja teki 24+29=53 pistettä.

Vermette on Ottawan kesän 2000 toisen kierroksen varaus. Hän on pelannut Senatorsissa yhteensä 297 runkosarjan ottelua ja tehnyt 71+68=139 pistettä.

Leclairen sopimukseen kolme vuotta jatkoa

Columbus on sorvannut uuden sopimuksen ykkösmaalivahdilleen Pascal Leclairelle, joka pitää hänet seurassa vuoteen 2011 asti. Sopimuksen kokonaisarvo on 11,4 miljoonaa dollaria.

Leclaire viime kausi oli läpimurron vuosi. Hän pelasi yhdeksän nollapeliä ja kuului tilastojen valossa sarjan maalivahtien kärkikymmenikköön. Keväällä Leclaire oli Kanadan maajoukkueessa kakkosmaalivahtina pokkaamassa MM-hopeaa.

Modry palaa Tshekkiin

Veteraanipuolustaja Jaroslav Modry jättää NHL-kaukalot ja siirtyy kotimaansa Tshekin pääsarjassa pelaavan HC Liberecin riveihin kaksivuotisella sopimuksella. Modry, 37, varattiin NHL:ään jo vuonna 1990, ja hän ehti pelata taalaliigassa 725 ottelua, joissa hän teki 250 tehopistettä. Puolustaja edusti NHL-urallaan kuutta eri seuraa, viimeiseksi jäi Philadelphia Flyers.

Modrysta oli tänä kesänä tullut rajoittamaton vapaa agentti. Liberecissä hän on viimeksi pelannut työsulkukaudella 2004-05.

Minnesota osti Parrishin sopimuksen ulos

Minnesota Wild on ostanut hyökkääjä Mark Parrishin sopimuksen ulos. Parrishin oli määrä jatkaa Minnesotassa vielä kolme vuotta. Seuran GM Doug Risebrough kertoi Canadian Pressille, että palkkakattojärjestelmän tuomat paineet johtivat tähän ratkaisuun, koska Parrish ei pelannut aivan tilipussinsa suuruden edellyttämällä tasolla.

Parrish on nyt rajoittamaton vapaa agentti. Hän teki kahdella viimeisellä kaudella Minnesotan paidassa 35 maalia.

Drayson Bowmanille sopimus Carolinaan

Carolina Hurricans on solminut kolmivuotisen tulokassopimuksen hyökkääjä Drayson Bowmanin, 19, kanssa. Bowman on Carolinan viime kesän kolmoskierroksen varaus. Hän pelasi menneellä kaudella Memorial Cupin voittaneen WHL-seura Spokane Chiefsin riveissä.

Bouwmeester jatkaa Floridassa

Puolustaja Jay Bouwmeester on solminut yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen Florida Panthersin kanssa. Sopimuksen arvo on 4,875 miljoonaa dollaria.

TSN:n verkkosivujen mukaan Florida oli halukas tekemään pidemmän sopimuksen puolustajan kanssa, mutta Bouwmeester haluaa ensi kesänä testata vapaiden agenttien markkinoita.

24-vuotias kanadalainen on pelannut urallaan 389 NHL-ottelua merkauttaen niissä tehot 38+123=161. Bouwmeester on kesän 2002 varaustilaisuuden ensimmäisen kierroksen kolmas varaus.

Bouchardille pitkä jatko

Minnesota Wild ja hyökkääjä Pierre-Marc Bouchard solmivat viiden vuoden jatkosopimuksen. Sopimuksen kokonaisarvo on 20,4 miljoona dollaria, 3.35 miljoonaa ensi kaudesta, seuraavasta kolmesta kaudesta 4,25 miljoonaa ja viimeisestä kaudesta (2012-12) 4, 3 miljoonaa taalaa. Star Tribunen mukaan sopimukseen kuuluu myös kahden ensimmäisen vuoden osalta "no trade"-ehto, eli tänä aikana Bouchardia ei voida kaupata muualle ilman hänen suostumustaan.

Bouchard on alunperin Minnesotan ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2002, kaikkiaan tilaisuuden kahdeksas poiminta. Viime kaudella pienikokoinen hyökkääjä teki NHL-uransa parhaat pisteet - 13 maalia ja 50 syöttöä.

– Pierre-Marc on vasta 24-vuotias ja hänellä on uransa parhaat vuodet vielä edessä, kommentoi Wildin toimitusjohtaja Doug Risebrough sopimusta.

Morrisonnille muhkea palkankorotus


Washington Capitalsin ja puolustaja Shaone Morrisonn eivät saaneet sopimusta aikaiseksi, vaan tapaus meni välimiehen päätettäväksi. Ja välittäjä päätöksen mukaan luotettava puolustava puolustaja Morrisonn tuplaa viime kauden palkkansa ja tienaa ensi kaudesta 1,975 miljoonaa dollaria.

Viime kaudella 25-vuotias kanadalainen teki yhden maalin ja antoi yhdeksän maalisyöttöä 76:ssa ottelussa. Hän ei ole kolmen NHL:ssä pelaamansa kauden aikana ylittänyt 20 pisteen rajaa, mutta on ollut joka kausi tehotilastossa plussan puolella. Alunperin Morrisonn on Boston Bruinsin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2001, joka siirtyi Sergei Gonchar-kaupassa Capitalsin miehistöön.

Darche Buffaloon


Vapaa agentti Mathieu Darche pelaa ensi kaudella Buffalo Sabresin miehistössä. Viime kaudella vasen laituri pelasi Tampa Bay Lightningissa tehden 73 ottelussa seitsemän maalia ja antaen 15 syöttöä. Ko. 22 pistettä oli Darcyn uusi yhden kauden piste-ennätys NHL:ssä.

» Lähetä palautetta toimitukselle