NHL:ssä tapahtuu, 23. elokuuta: Hossa Thrashersiin, Heatley Senatorsiin

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen on koottu NHL:n tuoreita sopimusuutisia sekä pelaajasiirtoja elokuun 23. päivältä (uusimmat ylhäällä). Uutista päivitetään sitä mukaa, kun uusia sopimuksia tai kauppoja tehdään.

Tiistaina jatkosopimuksen Ottawa Senatorsin kanssa tehnyt laitahyökkääjä Marian Hossa on kaupattu Atlanta Thrashersiin yhdessä puolustaja Greg de Vriesin kanssa. Vaihdossa Senatorsiin matkaa laitahyökkääjä Dany Heatley. Thrashers pitää myöhemmin tiedotustilaisuuden, jossa vaihtokauppa virallistetaan.

Hossa teki aikaisemmin Senatorsin kanssa kolmen vuoden ja 18 miljoonan dollarin jatkosopimuksen, mutta nyt matka jatkuu siis Atlantaan. Viime kausina Hossan vire on ollut huima, hän on tehnyt kahtena viime kautena enemmän maaleja sekä pisteitä kuin esim. Calgaryn Jarome Iginla tai Tampa Bayn Vincent Lecavalier. Dany Heatley on puolestaan rajoitettu vapaa agentti, mutta hänen uskotaan kirjoittavan sopimuksen Ottawan kanssa heti siirron varmistuttua.

Green Canucksiin

Vancouver Canucks on hankkinut syvyyttä hyökkäyskalustoonsa tekemällä sopimuksen vapaana agenttina olleen laitahyökkääjä Josh Greenin kanssa. Green kiekkoili työsulun aikana Canucksin farmijoukkueessa Manitoba Moosessa. Viimeisimällä NHL-kaudella 27-vuotias kanadalainen pelasi New York Rangersissa 14 ottelua ja Calgary Flamesissa 36 mittelöä.

Elias jatkaa Devilinä

Asbury Park Press -lehden verkkojulkaisun mukaan laitahyökkääjä Patrik Elias on hyväksynyt New Jersey Devilsin jatkosopimustarjouksen. Sopimus on yksivuotinen ja arvoltaan 4,18 miljoonaa dollaria.

Elias kiekkoili työsulun aikana tsekkiläisessä Znojemsti Excalibur Orliin joukkueessa sekä Venäjän pääsarjan Metallurg Magnitogorskissa. Viimeisimmällä NHL-kaudella 29-vuotias tsekkihyökkääjä saalisti Devils-paidassa pelatuissa 82 runkosarjaottelussa 81 pistettä.

Nickulas palaa Bruinsiin

Vapaana agenttina olleen laitahyökkääjä Eric Nickulasin kiekkoura jatkuu jälleen Boston Bruinsin organisaatiossa. Nickulasin ja Bruinsin sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu. Nickulas pelasi Bruinsin organisaatiossa kausien 1998-99 ja 2000-01 välisellä ajalla.

Nickulas kuului viime kauden Chicago Blackhawksin organisaatioon. Yhdysvaltalaishyökkääjä vietti kautensa Blackhawksin farmijoukkueessa Norfolk Admiralsissa. Nickulas tehtaili 22 pistettä 53 pelaamassaan ottelussa.

Bruins on tehnyt myös vuoden sopimuksen jättiläismäisen laitahyökkääjän Garret Strosheinin kanssa. 25-vuotias Stroshein pääsi kokonsa ja tarvittaessa helposti tipahtavien hanskojensa avulla debytoimaan kolmen pelin verran NHL:ssä Washington Capitalsin riveissä kaudella 2003-04.

Kahden vuoden sopimuksella Bostoniin saapuu puolestaan toistaiseksi vain farmitasolla pelaillut niin ikään 25 -vuotias puolustaja Jay Leach, joka pelasi työsulun aikana Bruinsin farmijoukkueessa.

Barker ja Simpson sopimuksiin

Kaupattuaan Steve McCarthyn Vancouveriin Chicago Blackhawks kertoi tehneensä sopimukset huippulupauksensa Cam Barkerin ja veteraanipuolustaja Todd Simpsonin kanssa.

Barker, 19, on Blackhawksin ykkösvaraus viime vuodelta. Koko varaustilaisuuden kolmannella vuorolla varatusta puolustajasta odotetaan Chicagon puolustukseen seuraavaa johtotähteä.

Simpson, 32, on isokokoinen ja kovaotteinen puolustaja, joka tuo Blackhawksin takalinjoille kaivattua kovuutta ja kokemusta. Simpsonin sopimus on yksivuotinen ja sen arvo on 600 000 dollaria.

Senators sopimukseen Patrick Eavesin kanssa

Ottawa Senators on solminut kolmivuotisen tulokassopimuksen Patrick Eavesin kanssa. 21-vuotias hyökkääjä on Senatorsin ensimmäisen kierroksen varaus kahden vuoden takaa.

Mara ja Coyotes välttivät välityskäsittelyn

Paul Mara ja Phoenix Coyotes solmivat maanantaina tulevan kauden kattavan sopimuksen. Mara oli aiemmin ilmoittanut vievänsä sopimuskiistan puolueettoman välittäjän käsittelyyn. 25-vuotias puolustaja kuittaa tulevasta kaudesta 1,75 miljoonan dollarin tienestit.

Jatkosopimus myös Floridassa

Florida Panthers on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen keskushyökkääjä Serge Payerin kanssa. Viime kaudella Payer pystyi pelaamaan vain kolme ottelua AHL-joukkue San Antonia Rampagen riveissä loukkaantumisen vuoksi.

Hän on NHL-urallaan pelannut Panthersin ja Ottawa Senatorsin riveissä 48 ottelua, joissa hänen tililleen on merkitty viisi maalia ja seitsemän pistettä.

Clarke ahkeroi uusien sopimusten parissa

Philadelphia Flyersin GM Bob Clarke ilmoitti tehneensä yhden vuoden mittaiset sopimukset maalivahti Jamie Storrin ja hyökkääjien Eric Chouinardin, Pat Kavanaghin sekä Ryan Readyn kanssa.

Viimeisimmällä NHL-kaudella Carolina Hurricanesissa torjunut Storr on nelikon kokenein. Kymmenen NHL-kauden aikana hän on pelannut 219 ottelua Los Angeles Kingsin ja Hurricanesin väreissä. Viime kaudella hän pelasi AHL:ssä Springfield Falconsissa sekä Utah Grizzliesissä.

Vuonna 1998 Montreal Canadiensin ensimmäisellä kierroksella varaama Chouinard on pelannut Canadiensin, Flyersin ja Minnesota Wildin riveissä 89 NHL-ottelua. Maaleja hänelle on näissä peleissä kertynyt 11 ja pistepussiin tipahtanut 22 pistettä. Viime kaudella Chouinard pelasi Itävallassa Salzburg EC:ssä.

Kavanagh on Flyersin toisen kierroksen varaus vuodelta 1997. Vancouver Canucksissa pelaamiensa kolmen kauden aikana hän teki kaksi maalia kuudessa ottelussa.

Viime kaudella Ready iski seitsemän maalia ja 25 pistettä 72 ottelussa Flyersin farmijoukkue Philadelphia Phantomsin riveissä.

Quintal hyvästeli NHL-kaukalot

Stephane Quintal lopettaa uransa. Lokakuussa 37 vuotta täyttävä puolustaja pelasi urallaan 1037 NHL-ottelua.

NHL-ura alkoi Bostonissa kaudella 1988-89. Sen jälkeen Quintal edusti myös St. Louisia, Winnipegiä, Montrealia, NY Rangersiä ja Chicagoa ennen paluutaan Montrealiin. Kaudella 2004-05 Quintal olisi pelannut Los Angeles Kingsissä.

Parhaalla kaudellaan 1998-99 Quintal teki 27 tehopistettä. Hän ylitti 100 jäähyminuuttia viidesti urallaan.

Bates jatkaa Islandersissa

Laitahyökkääjä Shawn Bates on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen New York Islandersin kanssa. 30-vuotias Bates on urallaan pelannut 348 NHL-ottelua, joissa hän on saalistanut 154 pistettä.

Vancouveriin puolustajia

Vancouver Canucks vahvisti puolustustaan hankkimalla Steve McCarthyn Chicago Blackhawksista ja tekemällä sopimuksen saksalaisen Sven Butenschönin kanssa.

McCarthy on entinen Kanadan juniorimaajoukkueen kapteeni ja Chicagon ykköskierroksen varaus vuodelta 1999. NHL-urallaan 24-vuotias puolustaja ei kuitenkaan ole lunastanut kaikkia häneen asetettuja odotuksia. Blackhawks sai vaihtokaupassa Canucksin kolmannen kierroksen varausvuoron kesän 2007 varaustilaisuuteen.

29-vuotias Butenschön suuntasi Pohjois-Amerikan kaukaloihin jo juniori-ikäisenä ja viihtyi siellä yli vuosikymmenen, kunnes palasi työsulkukaudeksi kotimaahansa, Adler Mannheimin joukkueeseen. NHL:ssä Butenschön on aiemmin edustanut Pittsburgh Penguinsia, Edmonton Oilersia ja New York Islandersia.

Peter Sarno sinitakkeihin

Columbus Blue Jackets ilmoitti maanantaina tehneensä sopimukset Peter Sarnon, Mark Hartiganin ja Mark Floodin kanssa. Keskushyökkääjä Sarno, 26, tuli suomalaisille tutuksi kaudella 2002-03, kun hän edusti Espoon Bluesia.

Pääosan ammattilaisurastaan Sarno on kuitenkin pelannut farmiliiga AHL:ssä. Menneellä kaudella hän merkkautti Manitoba Moosen riveissä uransa parhaat pisteet, 16+66.

Mark Hartigan, 27, on kuulunut Blue Jacketsin palkkalistoille edelliset kaksi kautta. Urallaan 34 NHL-ottelua pelannut keskushyökkääjä keräsi viime kaudella AHL:n Syracuse Crunchissa pisteet 31+28.

Mark Floodille ammattilaissopimus on uran ensimmäinen. Edelliset neljä kautta 20-vuotias puolustaja on edustanut junioriliiga OHL:n Peterborough Petesiä. Alunperin Flood on Montreal Canadiensin kuudennen kierroksen varaus kesän 2003 varaustilaisuudesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle