NHL:ssä neljä ottelua

Rapakon takana oli alunperin suunnitelmissa käydä viisi kamppailua, mutta lumimyrsky siirsi Colorado-San Jose-ottelun pelattavaksi vasta perjantaina. Neljässäkin kamppailussa nähtiin suomalaistehoja. Floridassa Minnesotan Antti Laaksonen onnistui maalinteossa.

Laaksonen iski ottelun avausmaalin ensimmäisen erän puolivälissä Marian Gaborikin ja Filip Kuban syötöstä. Myöhemmin samassa erässä Sergei Zholtok vei Wildin 2-0-johtoon. Toisen erän lopussa syntyneestä Viktor Kozlovin kavennusosumasta huolimatta Panthers ei päässyt iholle vaan Pascal Dupuis teki 3-1-loppunumerot päätöserässä. Dupuis keräsi ottelussa tehot 1+1.

Dwayne Roloson torjui Wildin maalilla hienosti 31 laukausta. Roberto Luongo vaihdettiin Panthers-maalin suulta pois kahden takaiskumaalin jälkeen. Jani Hurme päästi kiekon maaliin kertaalleen ja torjui 19 laukausta.

Floridan suomalaishyökkääjistä Olli Jokinen jäi tehopisteittä, mutta Niklas Hagman sai syöttöpinnan joukkueen ainokaiseen.

Dunham piti Sabresin maaleitta

Buffalo Sabres ei onnistunut maalinteossa Madison Square Gardenissa. Kaikki joukkueen 27 laukausta päätyivät Rangersin maalia vartioineen Mike Dunhamin varusteisiin. Kun Rangers yllätti 33 kertaa torjuneen Martin Bironin kolmesti, jäivät pisteet Bradwaylle maalein 3-0.

Rangersin maalihanat aukesivat toisessa erässä. Asialla olivat ensin Tom Poti ja myöhemmin Bobby Holik. Syöttöpiste molempiin osumiin merkittiin Eric Lindrosin tilille. Kolmannessa erässä Anson Carter kaunisteli loppunumerot.

Rangersin Pavel Bure oli toista otteluaan sivussa polvivamman takia. Buffalolta puuttuivat aivotärähdyksestä kärsineet Rhett Warrener, Taylor Pyatt sekä Radoslav Hecl.

Modanon jatkoaikamaali ratkaisi Atlantassa

Dallas Stars tarvitsi jatkoaikaa pystyäkseen voittamaan Atlantan. Runsasmaalinen ottelu päättyi Mike Modanon 5-4-maaliin jatkoajan kolmannella minuutilla.

Ensimmäisessä erässä nähtiin vain yksi maali. Mark Hartigan vei isännät johtoon ylivoimamaalilla, jonka toiseksi syöttäjäksi merkittiin Pasi Nurminen. Toisessa erässä Thrashers kasvatti johtonsa kahteen maaliin, sillä erän täysosumista vastasivat isännistä Frantisek Kaberle ja Tony Hrkac ja vieraiden Scott Young.

Kolmannessa erässä Stars kuitenkin kiri aina ohi asti. Ensin Young iski illan toisensa ja muutamaa minuuttia myöhemmin Stephane Robidas tasoitti pelin. Jere Lehtinen ehti vielä erän puolivälissä viedä Starsin 4-3-johtoon, mutta Dany Heatleyn viime hetken osuma vei ottelun jatkoajalle.

Viisi kiekkoa maaliin päästänyt Pasi Nurminen oli täystyöllistetty. Miehelle kirjattiin pelistä 35 torjuntaa. Starsin Niko Kapaselle kertyi peliaikaa seitsemän minuuttia. Maalin tehnyt Jere Lehtinen pelasi 20 minuuttia.

Atlantan kokoonpanoon nostettiin hyökkäjä Zdenek Blatney täyttämään Patrick Stefanin paikkaa. Stefan on sivussa loppukauden murtuneen nilkan takia.

Anaheim tuli lopussa ohi

Mighty Ducks onnistui kääntämään kahden erän jälkeisen tappioasemansa voitoksi Chicagossa. 4-3-voitto tiesi samalla seuran historian uutta voittoennätystä yhden kauden aikana. Uusi ennätys on nyt 36 voittoa.

Chicagon Chris Simon aloitti maalinteon avauserässä osumalla, johon sai syöttöpisteen Dallasista hankittu Sami Helenius. Anaheimin tasoituksesta vastasi samassa erässä Petr Sykora. Toisessa erässä Stanislav Chistov ehti viedä Anaheimin johtoon, mutta Blackhawks lähti erätauolle kärjestä Theoren Fleuryn ja Steve Sullivanin osuttua.

Päätöserän puolivälissä Paul Karyia tasoitti ottelun ja Samuel Påhlsson teki voittomaalin vain kolme ja puoli minuuttia ennen summeria.

Chicago pelasi nyt kuudennen perättäisen ottelun ilman Alexei Zhamnovia. Venäläishyökkääjä on sivussa käsivamman takia.