NHL:n Norris-ehdokkaat julki

NHL / Uutinen
Senatorsin Erik Karlsson oli jälleen puolustajien pistepörssin ykkönen.
Kuva © Getty Images
NHL:n parhaalle puolustajalle jaettavan Norris Trophy-palkinnon ehdokkaat julkistettiin jälleen. Voittaja löytyy San Jose Sharksin Brent Burnsista, Ottawa Senatorsin Erik Karlssonista tai Los Angeles Kingsin Drew Doughtysta.

Vuosittain NHL:n palkintogaalassa sarjan parhaalle puolustajalle jaettava Norris Trophy -palkinnon saajaehdokkaat julkistettiin perjantaina. Ehdokkaina ovat San Jose Sharksin Brent Burns, Ottawa Senatorsin Erik Karlsson ja Los Angeles Kingsin Drew Doughty.

Ensimmäistä kertaa urallaan Norris-ehdokkuuden saanut Burns pelasi runkosarjassa todella vahvasti. Tuloksena oli tilastollisesti miehen uran paras kausi tehoilla 27+48=75. Burns uurasti kaikki runkosarjan 82 kohtaamista ja raatoi ottelua kohden Sharksin pelaajista peliajallisesti eniten, lähes 26 minuuttia per peli. Burns rikkoi myös Sharksin aiemman laukomisennätyksen tulittamalla runkosarjassa 353 kiekkoa.

Toista peräkkäistä Norris-pokaalia havitteleva Karlsson pelasi kauden piste per peli-keskiarvolla (16+66=82). Senators-kippari voitti puolustajien pistepörssin kolmatta kertaa putkeen ja neljännen kertaa viimeisen viiden kauden aikana. Ruotsalaisen syöttöpistesaalis (66) ja kokonaissaldo (82) ovat myös Senatorsin puolustajien kaikkien aikojen ennätys. Karlsson kellotti peliä kohden hurjat liki 29 minuuttia ja hän oli koko NHL:n ykkönen kokonaispeliajalla mitattuna (2375:55).

Kingsin luottopuolustaja Doughty on kolminkertainen Norris-finalisti. Runkosarjassa Doughty iski tehot 14+37=51 ja sijoittui puolustajien pistepörssin yhdeksänneksi. Doughty oli Kingsin puolustajien tehotilaston ykkönen ennätyksellään +24. Doughtyn ansioksi voidaan laskea Kingsin vahva suorittaminen puolustuspäässä: joukkue sijoittui päästettyjen maalien keskiarvoa mitatessa kolmanneksi (2,34).

Ehdokkaista vain Sharksin Burns on vielä mukana taistelussa Stanley Cupista. Äänestystulos määräytyy kuitenkin pelkästään runkosarjan perusteella, joten pudotuspelisuorituksille ei anneta lainkaan painoarvoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle