NHLFA jakoi palkintonsa - Koivu sai tunnustusta

NHL / Uutinen
NHLFA on internetissä toimiva fanien tarpeisiin kehitetty organisaatio. Tehtävänä NHLFA:lla on toimia fanien ja lähinnä NHL:n ja NHL:n pelaajayhdistyksen välisenä tiedonkulkuväylänä. Joka vuosi NHLFA:n jäsenet saavat äänestää kauden parhaita pelaajia ja tänäkin vuonna kategorioita oli kolme.

Most Valuable Player - Arvokkain pelaaja

Jose Theodore - Montreal

Montrealin maalivahti Jose Theodore oli joukkueelleen kaikki kaikessa. Ilman Theodoren huippukautta Habs olisi jälleen kerran jäänyt playoffsien ulkopuolelle. Theodore on kauden ansiosta myös ehdolla NHL:n palkintoihin, eikä syyttä. "Theo" oli varmasti monien papereissa ehdolla myös Olympialaisiin Kanadan maalille mutta vielä tänä vuonna nuori vasenkätinen maalivahti ei kutsua saanut. Mikäli urakehitys jatkuu yhtä huikeana ei ole kenelläkään epäilystä etteikö Theodore pelaa 2006 Olympialaisissa mikäli NHL kisoihin osallistuu.

25-vuotias Quebecin maalivahtikoulun kasvatti pelasi viime kaudella 67:ssä ottelussa torjuen kiekkoja 93,1% varmuudella ja päästäen ottelua kohden kiekkoja taakseen vain 2,11.

"Best bang for the buck" - Paras vastike rahalle

Jarome Iginla - Calgary

Yksi poikkeava palkintokategoria on Best bang for the Buck eli palkinto pelaajalle joka on yksinkertaisesti paras vastike maksetulle palkalle. Nykypäivänä tähtipelaajien palkat hipovat taivaita mutta laatua saa pienelläkin rahalla. Vaatimattomalla 1,7 miljoonan dollarin palkalla pelannut Jarome Iginla on NHL:n mittapuun mukaan keskipalkkainen pelaaja mutta näytöt jäällä ovat huikeita. Pistepörssin voitto. Maalipörssin voitto. Liigan +/- tilastossa kuudes. Kaikki tämä joukkueessa joka ei päässyt edes pudotuspeleihin. Lisäksi Iginlan joukkuetoverit ovat kaukana tähtiluokan pelaajista. 52 maalia ja 96 tehopistettä tältä pohjalta on käsittämätön saavutus.

Iginla oli myös Kanadan Olympiajoukkueen mukana Salt Lake Cityssa ja muistona kaulaan kultamitali.

"I am honored to be recognized for an award selected by the fans. They are the most important part of making our game successful and their support is very much appreciated" Jarome Iginla kertoili palkinnon saatuaan.

Best role model - Paras esikuva

Saku Koivu - Montreal

Jokainen joka on edes vähän seurannut jääkiekkoa tietää kuka on Saku Koivu. Ne jotka eivät Sakua ennen ole tunteneet, tietävät viimeistään tämän kauden jälkeen kuka on Saku Koivu. Saku on pelaaja joka sairastui syöpään, lupasi televisiossa voittaa elämänsä suurimman taistelun ja piti sanansa. Kaiken tämän lisäksi Koivu palasi kaukaloon vielä saman kauden aikana ja oli tärkeässä roolissa kun Montreal taisteli itsensä playoffsien toiselle kierrokselle. Parempaa esikuvaa periksiantamattomuudesta ja päättäväisyydestä ei ole helppo löytää.

Saku on ehdolla myös Bill Masterton Trophyyn joka jaetaan kauden jälkeen tunnustuksena jääkiekolle omistautumisesta. Kiekkopiireistä tuskin löytyy ketään joka ei palkintoa Koivulle myöntäisi.

Jatkoaika onnittelee Saku Koivua palkinnosta ja kiittää kaikkia Sakua tukeneita!

» Lähetä palautetta toimitukselle