NHL-kierroksen topit ja flopit: Sharks historialliseen sarjavoittoon

San Jose Sharks kruunattiin läntisen konferenssin voittajaksi.
Yön NHL-kierroksen ainoassa ottelussa San Jose Sharks juhli seurahistoriansa ensimmäistä paikkaa Stanley Cup -finaaleissa. Joukkue kaatoi St. Louis Bluesin maalein 5-2. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset ja joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Joel WardSan Jose Sharks

San Jose Sharksin monitoimimies Joel Ward oli kokonaisvaltaisesti hyvällä pelipäällä. Mies jatkoi aiemmassa ottelussa aloittamaansa kahden maalin putkea viimeistelemällä tällä kertaa 2−0- ja 3−0-osumat. Ensimmäinen syntyi komealla ohjauksella maalinedustalta ja toinen Logan Couturen erinomaisesta syötöstä.

Vakuuttava Sharks

Ottelun alussa kävi selväksi, että Sharksille ei kelvannut ottelusta kuin voitto loistavalla suorituksella. Etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä joukkue tuntui etenevän kentällä lähes lentäen luoden maalipaikkoja liukuhihnalta. Jokainen ketju suoriutui pelistä roolinsa mukaisesti eikä ensimmäisen osuman värkännyt Joe Pavelskin ja Joe Thorntonin johtama ykkösvitja joutunut ratkaisemaan kuudetta ottelua yksin.

Vladimir TarasenkoSt. Louis Blues

St. Louis Bluesin Vladimir Tarasenko iski nuottipaitojen molemmat osumat viimeisessä erässä. Venäläishyökkääjä oli vierasjoukkueen harvoja valopilkkuja muutamilla hienoilla oivalluksilla pitkin ottelua.

Flopit

Bluesin peli-ilme

Blues oli ottelun ensimmäisestä vaihdosta lähtien erittäin vaisu, vaikka pääsikin pelin edetessä rytmiin mukaan hieman paremmin. Muiden muassa lukuisat kiekonmenetykset, puolustusalueen merkkausvirheet ja tehottomuus veivät kuitenkin parhaan terän joukkueen otteista, eikä loppukiri päässyt kunnolla edes käyntiin.