NHL-kierroksen topit ja flopit: Sami Vatanen jakeli "namupasseja"

Sami Vatasen Anaheim Ducks on käsittämättömässä liidossa.
Yön NHL-kierros tarjosi suomalaisonnistumisia ja voittoputkien jatkumisia. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset ja joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Edmonton Oilers

Edmonton Oilers voitti vieraissa Philadelphia Flyersin tyylipuhtain 4-0-lukemin, vaikka otti jäähyjä yhteensä 30 minuutin edestä. Voitto oli Oilersille jo kolmas peräkkäinen.

Cam Talbot torjui Oilersin maalilla kauden toisen nollapelinsä - se vaati hurjat 35 torjuntaa. Lauri Korpikoski teki joukkueensa neljännen maalin alivoimalla.

Mikko Koivu & Mikael Granlund, Minnesota Wild

Minnesota Wild kaatoi vieraissa Toronto Maple Leafsin lukemin 2-1. Molemmat maalit syntyivät ylivoimalla ja kummastakin vastasi suomalainen - Mikko Koivu viimeisteli ensimmäisen ja Mikael Granlund toisen.

Anaheim Ducks

Anaheim Ducksin voittokulkua ei näytä pysäyttävän kukaan - tällä kertaa kaatui Arizona Coyotes selvin 5-1-lukemin vieraissa.

Sami Vatanen teki ottelussa tehot 0+2.

Flopit

Philadelphia Flyersin ylivoimapeli

Philadelphia Flyers sai Edmonton Oilersia vastaan seitsemän ylivoimamahdollisuutta, muttei hyödyntänyt niistä yhtäkään. Kaiken hyvän päälle Oilers onnistui tekemään yhden alivoimamaalin.

Henrik Lundqvist, New York Rangers

New York Rangersin ruotsalaisvahti Henrik Lundqvist päästi toisen erän lopulla minuutin ja 39 sekunnin aikana kolme maalia ja teki tilaa sen jälkeen Antti Raannalle. Kyseessä saattoi olla myös loukkaantuminen, sillä Lundqvist ei ollut edes vaihtopenkillä enää ottelun kolmannessa erässä.

Erik Karlsson & Dion Phaneuf, Ottawa Senators

Ottawa Senators kärsi 1-4-kotitappion Tampa Bay Lightningia vastaan. Karlssonin ja Phaneufin tehotilasto oli kolme maalia pakkasen puolella.

Niklas Treutle, Arizona Coyotes

Arizona Coyotesin saksalaisen tulokasvahti Niklas Treutlen debyyttiottelu oli painajaismainen. Saksalainen otettiin vaihtoon toisen erän jälkeen, kun hän oli torjunut 11 laukausta ja päästänyt viisi maalia sisään.