NHL-kierroksen topit ja flopit: Penguins voiton päässä jatkopaikasta

NHL / Uutinen
Matt Murray (vas.) ja Patric Hörnqvist olivat molemmat ottelun hahmoja.
Kuva © Getty Images
Loukkaantumissumasta kärsivä Pittsburgh Penguins taisteli urheasti Washington Capitalsia vastaan ja vei voiton ensimmäisessä jatkoerässä. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset ja joukkueiden suurimmat sankarit.

Ottelu alkoi Pittsburgh Penguinsin kannalta huonoimmalla mahdollisella tavalla. Jo ottelun kolmannella minuutilla Washington Capitalsin Jay Beagle iski pienestä kulmasta kiekon rystynostolla ohi Penguins-vahti Matt Murrayn. Pingviinilauma tuli kuitenkin pian tasoihin. Trevor Daleyn laukaus muutti suuntaa Capitalsin Karl Alznerista ja kiekko lipui lopulta hölmistyneen Braden Holtbyn längistä sisään.

Toisessa erässä maalia ei jouduttu odottamaan pitkään. Penguins sai enemmän otetta pelistä, ja kolmen minuutin kohdalla Matt Cullen karkasi Capitalsin Nicklas Bäckströmiltä vastakkain Holtbyn kanssa. Cullen napautti kiekon viileästi Holtbyn patjan alta maaliin ja tuuletti 2−1-maalin merkiksi. Penguinsin painostusjakso jatkui pitkään, kunnes hieman ennen erän loppua Capitalsin Justin Williams ryösti hienosti kiekon kulmassa ja syötti tiimikaveri John Carlsonille vapaaseen tilaan. Carlson iski komeasti kiekon yläkulmaan ja toi Capitalsin tasoihin 2−2.

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet saivat tasaiseen tahtiin hyviä maalipaikkoja. Penguinsin Cullen pääsi kokeilemaan Capitals-maalin yläriman kestävyyttä, mutta maaliin saakka kiekkoa ei saatu. Toisessa päässä Aleksandr Ovetškin ja kumppanit kävivät myös lähellä osumaa. Koska yhtään täysosumaa ei kolmannessa erässä rekisteröity, oli edessä jatkoerä.

Ensimmäinen jatkoerä ei ehtinyt vanhentua kuin reilut pari minuuttia, kun Capitalsin päässä helähti. Vierasjoukkueen Mike Weber luuti irtokiekon epäonnisesti suoraan Penguinsin Patric Hörnqvistille, joka pamautti kiekon Holtbyn jalkojen välistä verkkoon. Penguinsille siis voitto maalein 3−2, ja joukkue on enää yhden voiton päässä konferenssifinaaleista.

Topit

Molempien joukkueiden intensiteetti

Heti ensimmäisestä aloituksesta oli selvää, että kumpikaan joukkue ei tullut otteluun peruuttelemaan. Ottelu oli alusta loppuun täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita molemmissa päissä, kun joukkueet puskivat väkisin vastustajajoukkueen maalille kahakankin uhalla. Taklauksissa ei säästelty ja molempien joukkueiden pelaajat polkivat kentällä sukkulan lailla.

Jevgeni MalkinPittsburgh Penguins

Läpi ottelun tuulen lailla kentällä paahtanut Penguinsin Jevgeni Malkin ei tulostaululla komeillut, mutta mies uurasti hyökkäyspäässä vahvasti ja oli piikki Capitalsin lihassa. Fyysisesti pelannut Malkin loi ketjukavereilleen useita loistopaikkoja ja pääsi itsekin kokeilemaan ratkaisua muutamaan kertaan.

Flopit

Tuomarityöskentely

Tuomarityöskentely herätti parranpärinää pitkin ottelua. Jäähypenkkiä kulutti vuoron perään jompikumpi joukkue, osin aiheesta ja osin aiheetta. Muun muassa Capitalsin T.J. Oshien kaksiminuuttinen poikittaisesta mailasta tuli luvattoman helposti, varsinkin kun tilannetta edelsi Daleyn tuuppaisu Oshieen. Sen sijaan Malkinin kyseenalainen taklaus Daniel Winnikiin ei aiheuttanut tuomareissa liikehdintää.

Myös Ovetškinin huitaisu kolmannessa erässä suoraan Sidney Crosbyn näpeille jäi väliin. Crosby lähti tilanteen jälkeen hetkeksi pukukoppiin, mutta palasi pian takaisin peliin. Positiivista ottelussa kuitenkin oli, ettei linja varsinaisesti suosinut kumpaakaan joukkuetta. Hämmennys tilanteiden tulkinnoista sen sijaan koski yhtä lailla molempia vaihtopenkkejä.

Derrick PouliotPittsburgh Penguins

Puolustajista toiseksi vähiten peliaikaa kerännyt Penguinsin nuori Derrick Pouliot oli ottelun aikana pulassa sekä kiekon kanssa että ilman. Uransa toisen pudotuspeliottelun pelannut Pouliot menetti toisessa erässä kiekon helposti kulmassa Capitalsin Williamsille, jonka jatkotilanteesta syntyi pääkaupunkilaisten 2−2-tasoitus.

» Lähetä palautetta toimitukselle