NHL-kierroksen topit ja flopit: Ovetškinille 40 maalia täyteen

Aleksandr Ovetškin sai 40 osumaa täyteen kahdeksannen kerran urallaan.
Anaheim Ducksin ja Tampa Bay Lightningin voittoputket saivat jatkoa yön NHL-kierroksella. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset ja joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Aleksandr Ovetškin, Washington Capitals

NHL:n maalipörssiä johtava Aleksandr Ovetškin iski jo kauden 40. maalinsa ja johdatti Capitalsin 3-2-voittoon Minnesota Wildista. Ovetškinin maali tasoitti ottelun kolmannessa erässä ja voittomaalin iski hienon harhautuksen jälkeen Dmitri Orlov. Ovetškin saavutti 40 maalin rajapyykin kahdeksannen kerran urallaan.

Ducksin ja Lightningin voittoputket

Tulikuuma Anaheim Ducks otti kotonaan 2-1-jatkoaikavoiton Edmonton Oilersista. Voitto oli ankkaparvelle jo seitsemäs perättäinen. Rickard Rakell taiteili Ducksin voittomaalin jatkoajalla upeiden harhautusten jälkeen. Tampa Bay Lightning puolestaan otti viidennen perättäisen voittonsa New Jersey Devilsin vieraana.

Matt Beleskey & Tuukka Rask, Boston Bruins

Boston Bruins oli tyly vieras Carolina Hurricanesille ja vei pisteet lukemin 1-4. Bruinsin Matt Beleskey sai tililleen kaksi täysosumaa ja Tuukka Rask torjui voitossa 39 kertaa.

Zach Bogosian, Buffalo Sabres

Puolustaja Zach Bogosian keräsi tehot 1+1 Buffalo Sabresin 1-3-vierasvoitossa San Jose Sharksista. Bogosian laukoi Sabresin johtomaalin kolmannessa erässä ja syötti Evander Kanen tyhjään maaliin syntyneen ratkaisuosuman.

Flopit

New Jersey Devils

Hieman yllättäen jopa pudotuspelipaikasta kamppaileva New Jersey Devils hävisi kotonaan Tampa Bay Lightningille lukemin 0-4. Tappion myötä Devils on hävinnyt kuudesta viimeisestä ottelustaan viisi.

Jordan Staal, Carolina Hurricanes

Carolina Hurricanesin sentteri Jordan Staal keräsi murheellisen plusmiinus-lukeman kotitappiossa Boston Bruinsille. Neljä pykälää pakkasen puolelle jäänyt Staal oli jäällä jokaisen Bruins-maalin aikana.