NHL-kierroksen topit ja flopit: Korpisalo hyydytti Flamesin, Ducksille kuudes perättäinen voitto

Joonas Korpisalo liekehti Blue Jacketsin vierasvoitossa.
NHL:ssä pelattiin yöllä neljän ottelun kierros. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset ja joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

William Karlsson & Joonas Korpisalo, Columbus Blue Jackets

Columbus Blue Jacketsin pohjoismaalaiskaksikko loisti voiton takuumiehinä 2−1-vierasvoitossa Calgary Flamesista. William Karlsson teki Blue Jacketsin molemmat maalit ja Joonas Korpisalo torjui 30 kertaa. Viime aikoina erinomaisesti sinitakkien maalilla esiintynyt Korpisalo joutui antautumaan vain kerran.

Andrej Nestrasil & Jordan Staal, Carolina Hurricanes

100 NHL-ottelua täyteen saanut Andrej Nestrasil juhlisti merkkipaaluaan kahdella maalilla ottelussa Winnipeg Jetsiä vastaan. Tšekkihyökkääjä napautti illan ensimmäisen osumansa irtokiekosta avauserässä. Kolmannen erän lopussa Nestrasil lopetti maalin päähän nousseen Jetsin pyristelyt iskemällä taululle 5−3-loppunumerot. Jordan Staal syötti molemmat Nestrasilin maalit ja teki lisäksi itse yhden.

Tampa Bay Lightning

Tampa Bay Lightning kukisti Pittsburgh Penguinsin lukemin 6-3 ja otti kahdeksannen perättäisen kotivoittonsa. Samalla Lightning katkaisi Penguinsin neljän ottelun voittoputken. Lightningin Ondrej Palat ja Anton Strålman onnistuivat kahdesti ja Tyler Johnson iski tehot 1+2. Alex Killorn keräsi maalin ja syötön.

Anaheim Ducks

Anaheim Ducks iski kolme maalia päätöserässä ja voitti kotonaan Arizona Coyotesin maalein 5-2. Corey Perry teki Ducksin voittomaalin kolmannen erän alussa. Voitto oli Ducksille jo kuudes perättäinen.

Flopit

Winnipeg Jets

Winnipeg Jets päätti kuuden kotiottelun putkensa tappioon Carolina Hurricanesille. Kuudesta perättäisestä kotiottelustaan Jets hävisi viisi. Jetsin maalilla aloittanut Connor Hellebuyck joutui vaihtoon päästettyään Hurricanesin kuudesta ensimmäisestä laukauksesta kolme. Päätöserässä Jets nousi vielä maalin päähän, mutta loppukiri ei lopulta riittänyt. Läntisen konferenssin sarjataulukossa Jets on valahtanut jaetulle viimeiselle sijalle.