NHL-kierroksen topit ja flopit: Blues tasoitti voitot, Sharks otti toisen kiinnityksen

David Backes iski ratkaisevan osuman ensimmäisessä jatkoerässä.
St. Louis Blues otti vierasvoiton jatkoajalla Dallas Starsista ja tasoitti otteluvoitot. San Jose Sharks puolestaan oli kotonaan toistamiseen Nashville Predatorsia parempi.

Topit

David Backes ja Brian Elliott, St. Louis Blues

St. Louis Bluesin kapteeni David Backes ja maalivahti Brian Elliott johdattivat joukkueensa 4-3-jatkoaikavoittoon Dallasissa. 32-vuotispäiväänsä viettänyt Backes iski ratkaisuosuman ylivoimalla Alexander Steenin laukauksen irtokiekosta. Lisäksi Backes keräsi yhden maalisyötön ja hämmensi vastustajaa tuttuun tapaansa jakelemalla kovia taklauksia.

Bluesin maalilla torjunut Brian Elliott tarvitsi voittoon 31 torjuntaa. Vaikka Stars tuli kolmannessa erässä kahden maalin takaa tasoihin ja peli keskeytyi useiksi minuuteiksi Jason Spezzan laukauksen hajotettua Blues-vahdin maskin, Elliott ei häkeltynyt ja torjui joukkueelleen voiton.

Sharks-Predators-ottelun loppuhetket

Vauhdikas ottelu San Jose Sharksin ja Nashville Predatorsin välillä pysyi pitkään vähämaalisena, kunnes päätöserän lopussa hanat aukesivat. Sharksin Joe Pavelski iski lukemiksi 2-1, kun kolmatta erää oli pelaamatta kaksi ja puoli minuuttia. Joe Thornton lisäsi Sharksin johtoa osuttuaan tyhjään maaliin. Predatorsin kavennus tuli lopulta liian myöhään: Ryan Johansen sai kiekon maaliin, kun ottelua oli jäljellä vain neljä sekuntia.

Tehot 1+2 nakuttanut Pavelski oli mukana Sharksin jokaisessa maalissa. Ottelun avausmaalin tehnyt Logan Couture keräsi tehot 1+1. Martin Jones torjui Sharksin maalilla 37 kertaa.

Flopit

Antoine Roussel ja Kari Lehtonen, Dallas Stars

Dallas Starsin hyökkääjä Antoine Rousselin esitys jätti paljon parantamisen varaa. Kolme kertaa ottelussa jäähylle joutunut Roussel kärsi hyökkäyspäässä ottamaansa estämisjäähyä, kun Bluesin Backes ratkaisi ottelun jatkoajalla.

Myöskään Starsin maalilla aloittanut Kari Lehtonen ei vakuuttanut. Viidestä laukauksesta vain kaksi torjuneen Lehtosen korvasi ensimmäisellä erätauolla Antti Niemi, joka esiintyi huomattavasti Lehtosta varmemmin.

Lisäksi Starsin ylivoima oli varsin kehnoa, neljä kertaa yrittämään päässyt Stars ei saanut ylivoimamaalia aikaiseksi.