HPK - IFK
ILV - PEL
JUK - SPO
JYP - KAL
KOO - SAI
ÄSS - KÄR
LUK - TPS
BUF - NYR 2.00
CAR - EDM 2.30
MIN - NJD 3.30
ANA - BOS 5.00
PHI - DET 20.00
PIT - CGY 20.00
COL - STL 22.00

Naisleijonien tähtipelaaja Susanna Tapani siirtyy TPS:ään: "Hienoa, että pääsen osaksi tätä tarinaa"

Muut Sarjat / Uutinen
Susanna Tapani sovitti TPS:n paitaa päälleen.
Kuva © Timo Savela
Viidet MM-kisat ja kahdet olympialaiset urallaan pelannut Susanna Tapani vahvistaa täksi kaudeksi Naisten Liigaan noussutta TPS:ää. Tähtipelaajan siirrolla on suuri merkitys niin joukkueelle kuin koko Turun alueen naiskiekkoilulle.

Turussa jo useita vuosia asuneen Susanna Tapanin ei tarvitse enää ajaa totutun pitkiä matkoja kotipelien takia. Viimeiset kaksi kautta Naisten Liigassa Rauman Lukkoa edustanut Tapani siirtyy täksi kaudeksi Liigaan nousseen TPS:n riveihin.

25-vuotias Tapani on epäilemättä kovimpia vahvistuksia, mitä Naisten Liigassa pelaava joukkue voi joukkoihinsa saada. Viimeisinä vuosina Tapani on kuitenkin pelannut jääkiekkoa suhteellisen harvakseltaan, sillä hän on toisessa lajissaan ringetessä myös maailman huipputasolla.

Tapani on pelannut urallaan viidet MM-kisat sekä kahdet olympialaiset. Viime talvena pelatuissa Pyeongchangin talviolympialaisissa hän oli voittamassa olympiapronssia. Kuuteen otteluun syntyivät samalla kiitettävät tehot 2+3.

 Tapani on selvästi innoissaan tuoreesta siirrostaan.

− Olen asunut kymmenen vuotta Turussa ja kieltämättä olen jo turkulaistunut. Hienoa, että TPS:n naiset pelaavat Liigaa ja pääsen osaksi tätä tarinaa. Turussa on tarjolla loistavat puitteet pelata ja harrastaa jääkiekkoa. Toivon sydämestäni, että rohkaisen nuoria tyttöjä ja naisia jääkiekon pariin, hän sanoo turkulaisseuran tiedotteessa.

Tähtipelaajan siirto Turkuun ei auta seuraa pelkästään otteluiden voittamisessa. TPS Juniorijääkiekko Ry:n toiminnanjohtaja Kalle Lahti näkee Tapanin siirrossa ison merkityksen koko Turun alueen naisjääkiekkoilulle.

– Susanna auttaa paitsi joukkuetta, mutta hänelle on kaavailtu suurta roolia koko organisaatiossa naisjääkiekkoilun osalta. Naisjääkiekkoilun edistäminen on asia, johon haluamme panostaa, Lahti toteaa tiedotteessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle