MM2013: Latvia yllätti Slovakian - Darzins nakutteli hattutempun

MAAJOUKKUE / Uutinen
Latvialaiset pistivät Slovakian kumoon.
MM-turnauksessa nähtiin torstaina toinenkin yllätys. Siitä vastasi Latvia, joka päihitti Slovakian.

Latvia saalisti torstaina MM-kisojen ensimmäisen voittonsa, kun se kukisti Slovakian maalein 5-2 (3-1, 1-1, 1-0). Latvian voiton arkkitehti oli Laurins Darzins, joka nakutteli tiimellyksessä hattutempun.

Latvia aloitti ottelun rytinällä. Maa iski avausmaalinsa jo viidentoista pelisekunnin jälkeen. Sen teki Martins Cipulis. Cipulisin osuma oli kisojen toistaiseksi nopein häkki. Slovakia nousi tasoihin kuitenkin jo ottelun toisella minuutilla. Slovakian tasoitusmaalin loihti Tomas Zaborsky.

Yhteensä maaleja nähtiin ensimmäisessä erässä peräti neljä kappaletta. Latvia nimittäin heilutteli maaliverkkoa Slovakian osuman jälkeen vielä kahdesti. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin luvuista 3-1.

Toisen erän loppupuoliskolla Tomas Surovy kavensi numerot 2-3:een, mutta vielä kakkoserän toiseksi viimeisellä minuutilla Darzins vei illan toisella onnistumisellaan Latvian kahden maalin johtoasemaan.

Kolmoserä aloitettiin Latvian 4-2- johtoasemasta ja siinä erässä Latvia iski vielä kertaalleen. Darzins viimeisteli hattutemppunsa, kun päätöserää oli veivattu vain 25 sekuntia. Latvia kaatoi Slovakian maalein 5-2.

Latvia nousi voittonsa myötä mukaan jopa taistoon Helsingin lohkon puolivälieräpaikoista. Samalla Latvia pisti taiston lohkon viimeisestä puolivälieräpaikasta kimurantiksi.

Latvialle hävinnyt Slovakia on kiinni lohkon neljännessä puolivälieräpaikassa kuudella pisteellään, mutta maan nelossijaa kärkkyvät aivan lähituntumassa Ranska, Saksa, Itävalta ja Latvia.

Ranskalla on kasassa Slovakian tavoin myös kuusi pistettä, Saksalla puolestaan neljä pistellä ja Itävallalla sekä Latvialla kolme pistettä.