MM2013: Itävalta avasi pistetilinsä - Latvia tukalassa paikassa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Helsingissä kohtasivat tiistaina Itävalta ja Latvia.
Tiistaina Helsingissä kohtasivat Helsingin MM-lohkon viimeiset Itävalta ja Latvia. Jumbopelin vei nimiinsä Itävalta.

Itävalta avasi tiistaina pistetilinsä. Itävalta nappasi kisojen ensimmäisen voittonsa lyömällä Latvian. Itävalta voitti Latvian maalein 6-3 (2-1, 2-1, 2-1).

Ottelussa siirtyi aluksi johtoon Latvia, kun HPK:ssa kaudella 2010-2011 pelannut hyökkääjä Armands Berzins pisti kiekon maaliin ajassa 3.52. Tämän jälkeen tuli kuitenkin Itävalta.

Ensin Itävalta nousi avauserän aikana vielä tasoihin ja 2-1- johtoasemaan. Itävaltalaisten osumat tehtailivat Florian Iberer ja Andre Lakos. Kakkoserässä Itävalta kasvatti johtonsa jo lukemiin 4-1. Toisessa erässä itävaltalaisten osumat tekivät Thomas Vanek ja Mario Altman.

Latvia nousi ottelussa vielä Itävallasta maalin päähän. Ensin Latvia kavensi lukemat 4-2:een toisen erän lopussa ja heti kolmoserän alussa Ilveksessäkin aikoinaan kiekkoillut Lauris Darzins nosti Latvian maalin päähän Itävallasta.

Tasoihin Latvia ei kuitenkaan kyennyt nousemaan. Ajassa 49.42 Michael Raffl siirsi Itävallan ratkaisevan tuntuiseen 5-3- johtoon.

Lopullisen niitin latvialaisten arkuun naulasi Daniel Oberkofler, joka kolmoserän neljänneksi viimeisellä minuutilla kaunisteli Itävallan voittolukemiksi numerot 6-3.

Itävallalle tappion kärsinyt Latvia on tukalassa paikassa. Latvia ei ole saalistanut vieläkään pisteen pistettä tämän kevään MM-turnauksessa. Pisteettömänä maana joukkue on myös Helsingin lohkon viimeisenä.

Lohkonsa viimeiseksi sijoittuminen tietäisi Latvialle suoraa tippumista ensi vuoden MM-kisojen B-sarjaan.