MM-kisojen tiistai: Etelä-Korean alamäki jatkuu, Tšekki ja Sveitsi maalijuhlissa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Eric Regan kuumentui Latviaa vastaan.
Toukokuun kahdeksantena päivänä MM-kisoissa todistettiin Suomen voiton lisäksi tasaista maalijuhlaa sekä putoamisen varmentumista. Etelä-Koreasta ei ollut Latvialle haastajaa, Slovakia kaatoi Itävallan ja Tšekki taisteli kiivaasti pisteistä Sveitsin kanssa.

Latvia tehoili rikkonaisen Etelä-Korean nurin

Latvia ei jättänyt Etelä-Korealle osaa eikä arpaa ja otti suorat pisteet lukemin 5-0. Roberts Bukarts heilutti verkkoja kahdesti ja Rodrigo Abols syötti kolme täysosumaa. Viime MM-kisoissa ihastuttanut Elvis Merzlikins kirjautti nollapelissään 16 torjuntaa.

Toisessa erässä suurta huomiota herätti tilanne, jossa korealaispelaaja Eric Regan huitais Rihards Bukartsia jalkoväliin. Regan sai kaksiminuuttisen huitomisesta ja Bukarts sai rangaistuksen sukeltamisesta.

Etelä-Korea ei ole ensimmäisessä kolmessa ottelussaan saanut pisteen pistettä. Maalinteossa ainoana onnistujana on toiminut Michael Swift Suomea vastaan, kun taas oma verkko on heilunut peräti 23 kertaa.

Slovakialle turnauksen avausvoitto

Itävalta siirtyi ottelussa johtoon vain puolentoista minuutin jälkeen, mutta Slovakia ei jättänyt tuleen vastaamatta. Parin minuutin jälkeen Marcel Hascak toi slaavilaiset tasoihin. Toisessa erässä Slovakia siirtyi johtoon Tomas Jurcon päästyä rangaistusaitiosta ja yllätettyä Bernhard Starkbaumin

Itävalta onnistui kuittaamaan vain Christian Jaroksen osuman Peter Schneiderin ja Michael Rafflin yhteistyöllä. Lopulta Slovakia löi viimeisen naulan arkkuun tyhjällä osumalla. Michal Kristof laukoi kiekon rännistä maalia kohti, jonka epäonnekkaasti itävaltalaispelaaja ohjasi omaan maaliin.

Maali- ja jäähyrikas ottelu kääntyi Tšekille

Tšekin ja Sveitsin kohtaamisesta ei tunnetta eikä viihtyvyyttä puuttunut. Sveitsi onnistui hyödyntämään kolme ylivoimaansa, mutta neljä maalia ei riittänyt Tšekkiä kaatamaan. Tšekki rikkoi ottelussa jopa 11 kertaa, eikä tšekkiläiset onnistuneet hyödyntämään kuin yhden yhdeksästä sveitsiläisrangaistuksesta.

Ratkaisua jouduttiin hakemaan voittolaukauskilpailusta, jossa ainoana onnistujana toimi Pelicansissakin kiekkoillut Michal Repik. Kahden pisteen voitto toi Tšekin takaisin neljän parhaan joukkoon, ollen tasapisteissä Slovakian kanssa.