MM-kisat: Yllätyksiä ja dramatiikkaa

MAAJOUKKUE / Uutinen
MM-kisojen kolmas pelipäivä tarjosi yhden kovan luokan yllätyksen, kun Tanska hävisi Italialle jatkoajalla 4-3. Myöskään dramatiikalta ei vältytty.

MM-kisojen kolmannen päivän avausottelussa Ranska kohtasi Kazakstanin. Ranska ratkaisi pelin avauserässä, kun se meni kuudessa minuutissa 3-0-johtoon Kevin Hecquefeuillen, Nicolas Beschin ja Sacha Treillen maaleilla. Vadim Krasnoslobodtsev kavensi lukemiksi 3-1 vielä kolme minuuttia ennen erän loppua.

Ranska lisäsi jälleen johtoaan toisen erän alussa, kun Julien Desrosiers iski 4-1-maalin seitsemän minuutin pelin jälkeen. Sacha Treille kuittasi itselleen suihkukomennuksen kaksi minuuttia myöhemmin telottuaan Kazakstanin Roman Startshenkon todella törkeästi. Jäähyä seuranneella viiden minuutin ylivoimalla Fjodor Polishuk kavensi lukemiksi 4-2.

Taigat Zhailauov toi Kazakstanin jo maalin päähän, kun kolmatta erää oli pelattu 40 sekuntia. Ranska kuitenkin karkasi uudestaan Pierre-Edouard Bellemaren ja Hecquefeuillen illan toisella maalilla 6-3-johtoon. Näihin lukemiin ottelu myös päättyi.

Italia yllätti Tanskan

Tanska sai todeta, että Italia on yllätysvalmis joukkue näissä kisoissa. Italia hyödynsi tanskalaisten ensimmäisen erän lepsuilun ja meni 15 sekunnissa 2-0-johtoon Luca Ansoldin ja Matt DeMarchin maaleilla.

Tanska heräsi pelaamaan toisessa erässä. Lars Eller teki 2-1-kavennuksen 14 sekunnin pelin jälkeen ja Julian Jensen tasoitti ylivoimalla, kun neljä minuuttia oli pelattu. Sama mies oli asialla 11 minuutin pelin jälkeen, kun Jensen katkaisi italialaisten avaussyötön ja purjehti maalintekoon. DeMarchi kuitenkin tasoitti illan toisella osumallaan kaksi minuuttia myöhemmin.

Maalittoman kolmannen erän jälkeen ratkaisua haettiin jatkoajalta, jota ehti kulua vain 52 sekuntia kun Giulio Scandella ratkaisi 4-3-voiton Italialle.

Venäjä liian kova Norjalle

Venäjän ja Norjan kohtaamisessa ensimmäinen erä oli maaliton, mutta toisessa erässä alkoi tapahtua. Pavel Datsjuk vei minuutin pelin jälkeen Venäjän ylivoimalla johtoon ja Denis Denisov lisäsi lukemiksi 2-0 kuuden minuutin pelin jälkeen. Norja kavensi erän puolivälissä kahden miehen ylivoimalla, kun Morten Ask onnistui maalinteossa.

Nikolai Kuljomin vei kuitenkin Venäjän jälleen kahden maalin karkumatkalle kaksi minuuttia myöhemmin. Norja kavensi jälleen ylivoimalla viisi minuuttia ennen loppua Marius Holtetin toimesta.

Venäjä sinetöi voiton itselleen kolmannen erän alussa, kun Aleksandr Perezhogin teki 4-2-osuman 40 sekunnin pelin jälkeen.

Sveitsi kukisti niukasti Valko-Venäjän

Helsingin-lohkon iltaottelussa kohtasivat Sveitsi ja Valko-Venäjä. Avauserän hahmo oli Sveitsin Simon Moser, joka vastasi Sveitsin 1-0- ja 2-1-maaleista. Aleksei Ugarov tasoitti lukemiksi 1-1.

Valko-Venäjä tasoitti jälleen toisessa erässä, kun Konstantin Koltsov onnistui maalinteossa. Sveitsin Kevin Romy kuitenkin iski kolmannessa erässä 3-2-voittomaalin seitsemän minuutin pelin jälkeen.

Latvia kukisti Saksan

Tukholman-lohkon iltaottelussa kohtasivat Latvia ja Saksa. Avauserän ainoasta maalista vastasi Latvian Miks Indrasis 11 minuutin pelin jälkeen.

Toisessa erässä Mikelis Redlihs vei Latvian 2-0-johtoon, ennen kuin Saksa nousi tasoihin John Trippin ja Kai Hospeltin maaleilla. Kolmannessa erässä Alekseis Sirokovs ratkaisi 3-2-voiton Latvialle kahdeksan minuuttia ennen loppua.