MM-kisat: Tre Kronor puolusti jatkoon

MAAJOUKKUE / Uutinen
Ruotsi eteni jälleen jääkiekon MM-kisojen mitalipeleihin. Tre Kronor pelasi taktisesti erinomaisen ottelun ja kellisti Tshekin osumin 3-1 (0-0, 2-0, 1-1). Tshekki nousi taisteluun harvinaisella alivoimamaalilla, mutta ei pystynyt tasoitusosuman tekoon.

Ruotsi esitteli jälleen venymiskykyään Tshekkiä vastaan käydyssä jääkiekon MM-kisojen puolivälieräottelussa. Joukkue oli ajoittain vahvasti alakynnessä, mutta tiiviin puolustuspelin ja maalivahti Jonas Gustavssonin pelastusten ansiosta avauserä pysyi maalittomana.

Tshekki sortui Suomi-ottelun tapaan jäähyilyyn. Avauserän alivoimat tshekit vielä selvittivät, mutta toisessa erässä tapahtui. Kahden miehen ylivoimalla Magnus Johansson siirsi kiekon Mattias Weinhandlille, jonka rannelaukaus lipsahti Jakub Stepanekin kainalosta maaliviivan ylitse.

Tre Kronor rankaisi väkinäisesti pelannutta tshekkijoukkuetta toistamiseen erän loppuhetkillä. Weinhandl oli mukana myös Ruotsin 2-0-osumassa, kun Dick Tärnström sohi ruotsalaishyökkääjän laukauksesta tulleen paluukiekon reppuun.

Tshekki syttyi päätöserässä

Kahden erän ajan ottelu tarjosi katsojille lähinnä vaisua kiekkoilua unilääkkeeksi, mutta päätöserässä alkoi tapahtua. Pakon edessä Tshekki sai viimein lisävaihteita pelaamiseensa, mutta ei pystynyt ohittamaan Gustavssonia.

Peli näytti kääntyvän jo lopullisesti länsinaapurille Miroslav Blatakin ja Patrik Eliasin kaksiminuuttisten myötä. Ruotsin ylivoimalla juhlivat kuitenkin tshekit. Ruotsalaispuolustajien siniviivatunaroinnin seurauksena Tomas Rolinek ja Petr Cajanek karkasivat vastaiskuun. Rolinek tarjoili ja Cajanek uitti kiekon Gustavssonin alitse maaliin.

Tshekin tasoitus oli useita kertoja hiuskarvan varassa. Kiekko ehti kolahtaa Gustavssonin vartioiman maalin tolppaan usean muun vaarallisen mylläkän lisäksi. Kesken painostuksen ruotsalaiskonkari Kenny Jönssonin siniviivalaukaus painui reppuun.

Tshekki ei enää takaiskusta toipunut. Joukkue yritti vielä siirtää pelin painopisteen Ruotsin kenttäpäätyyn, mutta valmennusjohto ei ottanut edes maalivahtia pois.

Ruotsi kohtaa perjantain välieräottelussa Kanadan.