MM-kisat: Tanska lähetti Itävallan I divisioonaan

MAAJOUKKUE / Uutinen
Tanskalaisten komea nousu kahden maalin tappioasemasta kolmen maalin voittoon sinetöi juuttien säilymisen. Itävalta sortui ratkaisupelissä tehottomuuteen ylivoimalla ja puolustuspään virheisiin, joten taival jatkuu tasoa alempana.

Tanska voitti karsintasarjan, Itävalta oli toinen, maanantain toisessa päiväpelissä voittanut Saksa kolmas ja hävinnyt Unkari viimeinen. Koska Saksalla on kiintiöpaikka ensi kevään kisoihin isännyyden takia, putoaa Unkarin lisäksi Itävalta. Tilalle nousevat aiemmin I divisioonan kisansa voittaneet Kazakstan ja Italia.

Tanskan turnaus päättyi riemuun

Tanska-Itävalta 5-2 (1-2, 1-0, 3-0)

Tanska koki kohtalon ottelun alussa kovia. Sillä oli loistopaikka heti ensimmäisellä minuutilla, mutta viimeistely epäonnistui. Itävalta käänsi pelin, Matthias Trattnig ajoi maalille ja Roland Kaspitz siirsi irtokiekosta Itävallan johtoon.

Pian perään Tanskan NHL-hyökkääjä Mikkel Bödker antoi harhasyötön ylivoimalla, Itävallan Oliver Setzinger polki läpi ja ujutti Tanska-vahti Patrick Galbraithin längistä 0-2-maalin.

Tasaisessa ja yllättävän runsaasti maalipaikkoja sisältäneessä ottelussa tanskalaisten kurjuutta lisäsi tuomarivirhe. Thor Dreslerin laukaus lipui Itävallan maalivahdin Bernd Brücklerin jalkojen välistä maaliin, mutta ruotsalainen päätuomari hätäili vihellyksensä kanssa ja laittoi pelin poikki liian aikaisin.

Itävalta hukkasi johtonsa puolustajien karkeisiin virheisiin. Ensin Darcy Werenka kompuroi vaarattomassa tilanteessa, minkä seurauksena Julian Jakobsen riisti kiekon ja kavensi vanhanaikaisella. Toisessa erässä Itävalta hukkasi kiekon siniviivalla ylivoimapelissä, ja oli Tanskan Bödkerin vuoro iskeä alivoimamaali läpiajosta.

Tanska aiheutti itselleen vaikeuksia turhilla jäähyillä. Itävallan ylivoimapeli pyöri, mutta edes NHL-tähti Thomas Vanekin johtama viisikko ei löytänyt tarpeeksi juonikkuutta maalintekoon asti. Vanek iski turnauksessa vain yhden maalin.

Päätöserässä Tanska ratkaisi pelin itselleen. Mads Christensen laukoi voittomaalin, Kasper Degn viimeisteli 4-2-osuman ylivoimahyökkäyksestä ja viimeisen sinetin iski Bödker tyhjiin.

Saksa vältti sentään jumbosijan

Unkari-Saksa 1-2 (1-1, 0-1, 0-0)

Turnauksen suurin pettymys, merkityksettömään jumbofinaaliin asti ajautunut Saksa voitti lopulta sentään yhden ottelun. Lähes täydellinen tehottomuus jatkui myös karsintasarjan päätösottelussa Unkaria vastaan, mutta suuri tasoero ja selvä hallinta toivat Saksalle nihkeän 2-1-voiton.

Jo kolmen minuutin jälkeen Moritz Müller vei ylivoimalla Saksan johtoon, mutta sen jälkeen päärooliin nousi Unkarin maalivahti. Ykkösmaalivahti Levente Szuper ei pukenut enää viimeiseen otteluun, mutta mahdollisuuden saanut nuori haastaja Zoltan Hetenyi otti kamppailussa komeat 41 koppia.

Loppujen lopuksi kisoissa ilman voittoa jäänyt Unkari oli tasakentällisin aseeton, mutta kahden miehen ylivoimalla puolustaja Andras Horvath iski tasoituksen.

Rikkonaisessa kamppailussa nähtiin vielä kolmaskin puolustajan tekemä ylivoimamaali. Michal Bakosin osuma toi Saksalle voiton.

» Lähetä palautetta toimitukselle