MM-kisat: Ruotsi puolivälieriin, Unkari putoaa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Välisarjan kohtalonkamppailussa Ruotsi näytti jälleen kerran henkisen vahvuutensa. Sveitsi puolestaan on jäämässä kotikisoissaan puolivälierien ulkopuolelle.

Ruotsi oli todella tiukan paikan edessä ottelussaan Sveitsiä vastaan. Tappiolla Tre Kronorin kisat olisivat päättyneet isolla todennäköisyydellä välisarjaan. Ruotsi kuitenkin osoitti ties monennenko kerran joukkueen vahvuuden olevan nimenomaan henkisessä kapasiteetissa.

Ruotsalaisten kädet eivät tärisseet, mutta Sveitsi oli ottelun alusta lähtien paniikissa. Ralph Krügerin valmentama kisaisäntä ei osannut käsitellä ottelun tärkeyttä oikein, ja Sveitsi olikin tappiolla jo ennen kuin ottelu ehti edes kunnolla alkaa.

Ensimmäistä kisaotteluaan pelannut New Jersey Devilsin puolustaja Johnny Odoya vei Ruotsin johtoon viiden minuutin pelin jälkeen. Viivasta lähtenyt puolihuolimaton roiskaisu tuli maskin takaa, mutta siltikin Martin Gerberin olisi pitänyt laukaus torjua.

Toisen erän alussa Ruotsi siirtyi kahden maalin karkumatkalle. Teinisensaatio Linus Omark pelasi ylivoimalla kiekon fiksusti maalille, josta toinen nuori lupaus Johan Harju ohjasi sen komeasti ohi Gerberin.

Kolmas erä oli pelkkää kosmetiikkaa viimeistään siinä vaiheessa, kun Omark iski turnauksen toisen maalinsa Martin Thörnbergin upeasta esityöstä. Ruotsi marssi lopulta puolivälieriin maalein 4-1.

Sveitsi puolestaan voi vielä selvitä puolivälieriin, mikäli se voittaa välisarjan päätösottelussaan USA:n varsinaisella peliajalla.

Iltapäivän toisessa ottelussa Kanada pöllytti odotetusti Norjaa numeroin 5-1. Hieman yllättäen Kanadan perinteiset tehomiehet Dany Heatley ja Martin St.Louis eivät tässä ottelussa juhlineet. Tehokkain vaahteralehti oli Los Angeles Kingsin nuori puolustaja Drew Doughty.

Unkarin visiitti vuoden mittainen

70 vuoden tauon jälkeen A-sarjaan noussut Unkari lähtee samalla oven avauksella takaisin B-sarjaan. Tämä varmistui karsintasarjan toisessa ottelussa, kun Unkari otti toisen tappionsa. Tanska voitti Unkarin lopulta helposti maalein 5-1. Juuttien tehomies oli odotetusti Morten Green tehoin 1+2.

Itävalta voitti omassa ottelussaan katastrofaalisen heikon Saksan maalein 1-0. Saksan ammattiylpeys loppui välisarjasta putoamiseen, sillä maan paikka ensi vuoden kotikisoihin on varma kävi karsintasarjassa miten tahansa.

Toinen putoaja, Itävalta tai Tanska, ratkeaa karsintasarjan viimeisessä ottelussa huomenna, jossa joukkueet kohtaavat keskenään. Joukkueet ovat tasapisteissä, joten ottelun voittaja jatkaa A-sarjassa ja häviäjä joutuu nielemään putoamisen karvaan kalkin.