MM-karsintasarja alkoi murskavoitoilla

MAAJOUKKUE / Uutinen
Slovakian MM-kisojen karsintasarja käynnistyi kahdella ottelulla. Bratislavassa Slovenia voitti Latvian luvuin 5-2, kun Kosicen päässä Valko-Venäjä murskasi Itävallan 7-2.

Slovenia–Latvia 5–2 (0–0, 3–0, 2–2)

Latvia oli ottelun alussa aktiivisempi joukkue, mutta toisessa erässä Slovenia otti kuskin paikan. Rok Ticar aloitti maalinteon, ja kapteeni Tomaz Razingar vei kahdella maalillaan Slovenian jo 3-0-johtoon.

Latvian selkäranka katkesi viimeistään kolmannen erän alussa, kun Slovenia teki kaksi maalia minuutin sisään. Latvia kaunisteli loppunumerot 5-2:een.

Valko-Venäjä–Itävalta 7–2 (3–0, 2–0, 2–2)

Itävalta jatkoi heikkoja otteitaan MM-kisoissa. Alkusarjan päätösottelussa se hävisi Norjalle 0-5, ja nyt puolestaan Valko-Venäjä koulutti itävaltalaisia NHL-tähtiensä johdolla. Toronto Maple Leafsin Mikhail Grabovski teki maalin ja Montreal Canadiensin Andrei Kostitsin keräsi tehot 1+2.

Valko-Venäjä ratkaisi ottelun jo ensimmäisessä erässä, kun se latoi kolme maalia Jürgen Penkerin selän taakse. Itävalta vaihtoi toiseen erään maalivahtia, mutta Valko-Venäjä marssi selkeään voittoon.

Slovenia pisti alkusarjassa Venäjänkin ahtaalle.