Mikko Koivu parhaiden puolustavien hyökkääjien joukossa

NHL / Uutinen
Mikko Koivu teki uusia henkilökohtaisia kausiennätyksiä.
Kuva © Getty Images
NHL aloitti palkintokategorioiden parhaiden julkistamisen keskiviikkona. Ensimmäisenä vuorossa oli parhaalle puolustavalle hyökkääjälle jaettavan Selke Trophyn kolme parasta. Mukaan mahtui myös suomalaisväriä.

Kaikissa palkintokategorioissa äänestykset on suoritettu runkosarjan jälkeen. Nyt julkistetaan kärkikolmikko, mutta sen keskinäinen järjestys paljastetaan vasta Las Vegasissa pidettävässä palkintogaalassa kesäkuussa.

Selke Trophy -äänestyksessä kolme parasta olivat Boston Bruinsin Patrice Bergeron, Anaheim Ducksin Ryan Kesler ja Minnesota Wildin Mikko Koivu.

Bergeron on voittanut palkinnon kolme kertaa (2012, 2014, 2015) ja ollut kolmen parhaan joukossa kuudesti. Tällä kaudella Bergeron oli Corsi-tilastoissa paras vähintään 40 ottelua pelanneista. Lisäksi hän otti eniten aloitusvoittoja NHL:ssä ollen prosenteissa kolmanneksi paras. Bergeron teki kauden aikana 21 maalia ja antoi 32 maaliin johtanutta syöttöä. 

Kesler voitti palkinnon kuusi vuotta sitten. Tällä kaudella Kesler oli kuudenneksi paras aloittaja NHL:ssä ja sai kolmanneksi eniten peliaikaa hyökkääjistä. Pisteitä Keslerille kertyi kauden aikana 58.

Koivu on kolmen parhaan joukossa ensimmäistä kertaa urallaan oltuaan aikaisemmin parhaimmillaan äänestyksen neljäs. Koivu teki uudet kausiennätyksensä tehotilastossa (+27) ja blokatuissa laukauksissa (65). Pistetilastoa Koivu kartutti 18 maalin ja 40 syöttöpisteen verran.

» Lähetä palautetta toimitukselle