Miikka Männikkö siirtyy Nyköpingiin

MESTIS / Uutinen
Jo aiemmin huhuttu jukurihyökkääjä Miikka Männikön siirto Ruotsiin sai vahvistuksen, kun Allsvenskania pelaava Nyköping ilmoitti hankkineensa Männikön riveihinsä.

23-vuotias Männikkö lähtee vuolemaan Ruotsin kruunuja kahden Järvenpäässä ja Mikkelissä vietetyn Mestis-vuoden jälkeen. Aiemmin hän pelasi liigaa Tapparan, JYPin ja Bluesin riveissä tehden 90 liigapelissä tehopisteet 9+9. Päättyneellä kaudella Jukurien paidassa Männikkö keräsi 44 ottelussa tehot 12+11, mutta aikaisemmilta divarikausilta hänen saldonsa ovat kovempia - toissa kaudella KJT:ssa 42 pistettä ja talvella 97-98 Diskoksen riveissä 45 pistettä.



- Pitkän tähtäimen tavoitteeni on saada pelipaikka Ruotsin Elitserienistä, mutta ensin annan Nyköpingille täyden panokseni, kertoi Männikkö ruotsalaisen Södermanlands Nyheterin haastattelussa.


Männikkö oli jo toinen suomalaishankinta Nyköpingin joukkueeseen, sillä aiemmin keväällä myöskin divarifaneille tuttu hyökkääjä Janne Salpa siirtyi joukkueeseen Gislavedista.


Yhtäaikaa Männikön siirron kanssa tiedotettiin kolmannen suomalaisille tutun pelaajan, latvialaisen Artis Abolsin lähtö Nyköpingin joukkueesta. Abols pelasi kaudella 98-99 Suomen ykkösdivisioonaa Hermeksessä ja Jokipojissa, ja on viettänyt sen jälkeiset pelivuodet Nyköpingissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle