Michal Bros jatkaa Kärpissä

LIIGA / Uutinen
Oulun Kärpät jatkoi merkittävien pelaajasopimusten solmimista, kun Michal Bros jatkaa Oulussa kaksi seuraava kautta. Bros siirtyi Kärppiin täksi kaudeksi Tsekin Sparta Prahasta.

Kärppien paras pistemies Michal Bros jatkaa liigan kärjessä olevien oululaisten riveissä kaksi seuraavaa kautta. Tällä kaudella 38 pelaamassaan ottelussa Bros on tehnyt tehot 11+21=32. Edelliset kuusi kautta keskushyökkääjä edusti Tsekin liigan Sparta Prahaa. Kärpät on tsekkihyökkääjälle ensimmäisen seura kotimaansa ulkopuolella. Brosin tililtä löytyy myös yksi MM-kulta vuodelta 2000. Sopimus sorvattiin valmiiksi pikaisella aikataululla.

- Olen erittäin tyytyväinen sopimukseen. Brosin agentti kävi täällä aamupäivällä ja jatkoi Ruotsia kohti. Aamujään jälkeen allekirjoitimme sopimuksen, Juha Junno hymyili.

Bros itse on ollut tyytyväinen elämäänsä Oulussa.

- Joitakin muitakin seuravaihtoehtoja oli, mutta niillä ei ole enää väliä. Olen onnellinen täällä ja pidän joukkueesta ja organisaatiosta. Ei ollut syytä lähteä muualle, koska olemme tottuneet tänne. Talvikaan ei ollut niin paha kuin odotin, Bros itse kertoi.

Kärpissä pelaa tällä hetkellä neljä tsekkiä, mutta ensi kauden kattavaa sopimusta ei tällä hetkellä ole kuin Brosilla.

- Parempihan se on, jos on useampi tsekki. Varsinkin perhe viettää aikaa toisten perheiden kanssa, kun olemme itse pelaamassa.

Kärppien valmentaja Kari Jalonen oli myös tyytyväinen mies, kun luottosentteri pysyy vielä tulevat kaksi kautta Oulussa.

- Kyllähän tämä lämmittää mieltä. Michal on ollut loistava, ja yllättänyt meidät muun muassa kovalla johtamistaidollaan ja työnteollaan. Loistava sentteri – todellinen ulkomaalaisvahvistus, Jalonen hehkutti keskushyökkääjäänsä.

Oululaiset julkistivat vasta myös Niklas Bäckströmin jatkosopimuksen. Bäckström jatkaa Kärpissä seuraavat kaksi kautta, mutta sopimus sisältää mahdollisen siirron ulkomaille ensimmäisen sopimusvuoden jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle