Mestis rajoitti lainapelaajien käytön määrää - "Kova halu saada seuroille ja sarjalle entistä vahvempi oma identiteetti"

MESTIS / Uutinen
Mestis pyrkii rajoittamaan lainapelaajien määrää.
Kuva © Timo Savela
Mestis tiedotti tiistaina tulevaa kautta koskevista kokoonpanosääntöjen muutoksista. Muutokset koskevat lainapelaajien määrää seuroissa.

Mestiksen uusilla kokoonpanosäännöillä rajoitetaan sekä lainapelaajien ottelukohtaista että kauden kokonaismääräistä käyttöä. Ensi kaudella kokoonpanossa saa olla kerrallaan vain viisi lainapelaajaa. Maalivahteja ei lasketa lainapelaajakiintiöön.

Kauden aikana joukkueet saavat käyttää enintään 15 lainapelaajaa välillä syyskuu-joulukuu ja enintään 20 lainapelaajaa välillä tammikuu-huhtikuu. Tammikuun ja huhtikuun välillä joukkueessa pelaavista lainapelaajista kuitenkin 15 pitää olla samoja kuin syyskaudella. Maalivahdit eivät vaikuta tähänkään kiintiöön.

Lainapelaajaksi määritellään pelaaja, jolla on sopimus Liiga tai- KHL-joukkueen kanssa missä vaiheessa kautta tahansa tai on kyseisten joukkueiden nuorten joukkueen pelaaja.

Uusien sääntöjen mukaan jokaisella joukkueella täytyy olla myös vähintään 15 omaa sopimuspelaajaa runkosarjan alkaessa.

Sääntöuudistuksilla pyritään erityisesti parantamaan nuorten pelaajien kehityspolkua ja Mestiksen tasoa.

− Meidän missiona on tehdä seuroista parempia paikkoja kehittää osaajia suomalaisen ja kansainvälisen jääkiekon huipulle. Meillä on kova halu tehdä Mestiksestä entistä yleisöystävällisempi sarja, jossa sekä seuroilla että itse sarjalla on entistä vahvempi oma identiteetti, kommentoi Mestiksen johtaja Olli Aro.

» Lähetä palautetta toimitukselle