Maple Leafs voittoon tiukassa Winter Classicissa

Ottelu pelattiin 13 asteen pakkasessa.
105 491 katsojaa todisti Ann Arborin yliopiston kentällä, kun Toronto Maple Leafs voitti ottelun voittomaalikilpailun päätteeksi. Illan toisessa ottelussa Tampa Bay Lightning voitti Vancouver Canucksin.

Ottelu pelattiin sankassa lumisateessa ja aika ajoin nähtiinkin, kun kentälle kirmasi henkilökuntaa kolaamaan kenttää lumesta. Ulkoilmaottelussa oli hyvä tunnelma niin pelaajilla kuin valmentajillakin. Retrosuojilla pelanneista maalivahdeista Jonathan Bernier pelasi jopa pipo maskin päällä. Ilmeisesti pipossa oli taikaa, sillä Bernier pelasi unelmaottelun.

Ensimmäinen erä meni totutellessa olosuhteisiin ja pitkästä aikaan nähtiin vanhaa kunnon "pitkä päätyyn ja perään"-kiekkoa. Maaleilla nähtiin muutama tiukka tilanne, mutta erätauolle mentiin 0−0-tilanteessa. Ensimmäisessä erässä nähtiin ikävä tilanne, kun Joffrey Lupul antoi hiilikuituvartta Patrick Eavesin päähän. Eaves joutui jättämään ottelun kesken ja Lupul sai kaksiminuuttisen.

Maalinteon avasi toisessa erässä Detroit Red Wings. Ruotsalaiskaksikko Henrik Zetterberg ja Daniel Alfredsson ajoivat maalille, Zetterberg antoi kauniin syötön puolustajan jalan alta ja kiekko meni lopulta Alfredssonin jalasta maaliin.

Maple Leafs tasoitti pelin erän lopussa. Maple Leafs sai aloituksen jälkeen kiekon ja kiekko ammuttiin maalille, josta James Van Riemsdyk löi paluukiekon ilmasta sisään. Erätauolle mentiin tasatilanteessa 1-1.

Kolmannessa erässä nähtiin viihdyttävää kiekkoa. Tilanteita suorastaan tulvi Maple Leafsin päähän, mutta Bernier kesti tulituksen. Kolmannen erän ensimmäisestä maalista vastasi Maple Leafs. Seitsemän vuoden jatkopahvin allekirjoittanut kapteeni Dion Phaneuf roiskaisi kiekon maalille, josta Tyler Bozak ohjasi kiekon ilmasta sisään. Bozakin maila oli sen verran korkealla, että maali tarkistettiin videotuomarilta. Pikaisen tarkastelun jälkeen maali hyväksyttiin.

Kun ottelua oli noin viisi minuuttia jäljellä, Red Wingsin painostus tuotti tuloksen. Brendan Smith karvasi kiekon pois Maple Leafs-puolustajalta ja heitti kiekon maalille. Justin Abdelkader oli valmiina ja ohjasi kiekon sisään.

Ratkaisua haettiin voittomaalikilpailusta

Jatkoaika meni tasaisesti, joskin vaarallisimmista tilanteista vastasi Red Wings. Ulkoilmaottelun erityissäännöt sai huomata Red Wingsin kapteeni Zetterberg, joka oli karkaamassa läpiajoon, kun summeri soi jatkoajan puolivälin merkiksi ja joukkueet vaihtoivat puolia. Tilanne huvitti niin kummankin joukkueen valmennusjohtoa kuin Zetterbergiä itseäänkin.

Kun jatkoajallakaan ei maaleja nähty, haettiin ratkaisua voittomaalikilpailusta. Kummatkin joukkueet onnistuivat ensin kertaalleen, mutta kilpailu ratkesi Bozakin napakkaan rannelaukaukseen.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin Jonathan Bernier, joka pelasi loisto-ottelun 43 torjunnallaan. Vaikka Red Wings oli ottelussa selvästi niskan päällä, punanuttujen maalivahti Jim Howardkin sai mennä 26 kertaa kiekon eteen.

Ottelu pelattiin suhteellisen hyvässä hengessä ja pelaajat jäivätkin jäälle juttelemaan keskenään ottelun jälkeen. Tappeluita pelissä ei nähty. Yleisössä oli Red Wingsin kotiottelusta huolimatta hyvin paljon Maple Leafs-faneja ja katsomossa istuttiin paidan väristä riippumatta hyväntuulisina ja sulassa sovussa.

Filppula tehokkaana

Vancouverissa ensimmäinen erä oli maaliton. Toinenkin erä ehti jo puoleenväliin ennen kuin verkot heiluivat. Maalinteon aloitti Canucksin Matt Richardson ajassa 11.25.

Seuraavat kolme maalia tulivat kaikki alle minuutin sisään. Ensin Valtteri Filppula tasoitti pelin tulisella rannelaukauksella. Vain 20 sekuntia myöhemmin Lightning meni johtoon Tyler Johnsonin maalilla, mutta 14 sekuntia tämän jälkeen Canucksin Zac Dalpe tasoitti pelin protestihuutojen saattelemana. Edeltävä tilanne vaikutti pitkältä kiekolta, mutta linjatuomari jätti viheltämättä pelin poikki.

Erän loppuun Lightningin Nikita Kutšerov ampui kiekon hurjalla lämärillä sisään.

Kolmatta erää pelattin miltei puoliväliin, kun Filppulan ketju sai pelin pyörimään Canucksin päässä. Filppula kiersi maalin, syötti kiekon viivalle Victor Hedmanille, joka laukoi kiekon kohti maalia. Maalin edessä majaillut Alex Killorn ohjasi kiekon taidokkaasti ohi Eddie Läckin. Maali jäi ottelun viimeiseksi.

DETROIT - TORONTO 2-3 vl.
VANCOUVER - TAMPA BAY 2-4