Lucky Luc palaa kotiin

NHL / Uutinen
Los Angeles Kings teki yksivuotisen sopimuksen vapaana agenttina olleen Luc Robitaillen kanssa. Paluuta Kingseihin oli oletettu jo pitkän aikaa ja tänään asialle saatiin vahvistus.

Edellisvuodet 37-vuotias Robitaille vietti Detroitissa ja kaksivuotinen ajanjakso toi sen mitä mies tuli hakemaan, eli Stanley Cupin. Jälkimmäinen kausi jäi silti todella vaisuksi ja Detroit ei enää halunnut käyttää jatko-optiotaan. Osasyy heikkoihin otteisiin oli ainakin liian pienessä peliajassa ja ehkä myös siinä, että Robitaillen perhe asui edelleen Los Angelesissa ja koti-ikävä saattoi vaivata melkoisesti.

Sopimuksen peruspalkka on 1,1 miljoonaa dollaria, mutta erilaisilla bonuksilla palkkiot voivat nousta 2,5 miljoonaan asti. Robitaille otti siis tuntuvan palkanalennuksen Detroitissa saamaansa 4 miljoonan vuosiansioon verrattuna.

Kingsin aikanaan varaama ja seurassa yhteensä 12 kautta pelannut Robitaille on kaikkien aikojen eniten maaleja tehnyt (631 maalia) vasen laitahyökkääjä. Parhaimmalla kaudella 92-93 niitä syntyi peräti 63 kappaletta Wayne Gretzkyn rinnalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle