Louhikkoinen tie taalaliigassa päätökseen – reissumies Versteeg suuntaamassa Omskiin

NHL, KHL / Uutinen
Versteegin silkkistä kiekonkäsittelyä ihastellaan seuraavaksi Venäjällä.
Kuva © Getty Images
Suurisuinen Kris Versteeg ehti räksyttää NHL-kaukaloissa 11 kauden ajan. Vuosien varrella miehen vyölle kertyi peräti seitsemän eri organisaatiota, mutta myös kosolti kyseenalaisia välikohtauksia. Loukkaantumisten sävyttämän viime kauden jälkeen kanadalaisen uudeksi osoitteeksi on muodostumassa KHL ja Avangard Omsk.

32 vuoden ikään ehtinyt Kris Versteeg on päättänyt karistaa NHL:n pölyt jaloistaan ja matkaa seuraavaksi Siperiaan, kertoo Sportsnet-toimittaja Ryan Leslie Twitter-tilillään.

Kunnioitettavat 643 NHL-ottelua pelannut laituri paukutti urallaan pisteitä tasaisen tappavasti, mutta ei pitkälti kaukalon ulkopuolisista syistä johtuen onnistunut missään vaiheessa löytämään itselleen liigasta pysyvää kotia.

Sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä yli 0,5 pisteen ottelukeskiarvolla esiintynyt Versteeg puki NHL-uransa aikana ylleen seitsemän eri peliasua ja ehti voittaa Chicagon väreissä myös kaksi Stanley Cupia. Ensimmäinen täysosuma osui kohdalle vuonna 2010, minkä jälkeen mies lähti neljän vuoden kierrokselle vain palatakseen takaisin kannujuhliin keväällä 2015. Tehokkaimman kautensa Versteeg pelasi Florida Panthersin riveissä kaudella 2011-12 viimeisteltyään 71 otteluun 23 maalia ja 54 tehopistettä.

Versteegin NHL-uraa varjostivat hänen sitkeät ongelmansa toimia osana tiukkaan nivottua jääkiekkoperhettä pitkän kauden ylä- ja alamäissä. Huumorimiehenä tunnettu kanadalainen jakoi kiekkopiireissä mielipiteitä suunsoitollaan ja hätkähdyttävillä lauluesityksillään. Kyseenalaisesta persoonastaan huolimatta Omsk saa Versteegissä äärimmäisen taitavan pelaajan, joka pystyy näyttävillä suorituksillaan korvaamaan ajoittaisia puutteita puolustuspelaamisessaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle