Liigan Red Bull -sopimuksessa on yhä epäselvyyttä – Rahasumma on kuusinumeroinen

LIIGA / Uutinen
Red Bull maksaa Liigalle näkyvyydestä kuusinumeroisen summan.
Kuva © Jaakko Stenroos
Liigan ja Red Bullin yhteistyö hakee vielä voimakkaasti muotoaan, vaikka kausi alkaa tänään.

Liiga ja Red Bull ovat solmineet sopimuksen, jolla virvoitusjuomajättiläinen liittyy sarjan yhteistyökumppaneihin. Jatkoajan tietojen mukaan Red Bullin Liigalle maksama rahasumma on kuusinumeroinen.

Yhteistyöhön liittyy Jatkoajan tietojen mukaan muutenkin vielä runsaasti ratkaistavia seikkoja. Red Bull haluaisi näkyä Liiga-halleissa muun muassa tuomalla omat tuotteensa myyntitiskeille ja jääkaappinsa tai -laarinsa vaihto- ja jäähyaitioihin. Monet seurat ovat kuitenkin ilmoittaneet, ettei moinen käy ainakaan toistaiseksi päinsä paikallisesti sovittujen panimokumppanuuksien vuoksi. Red Bullin haluaman tuotemyynnin ja mainosnäkyvyyden sekä seurakohtaisten panimosopimusten yhteensovittaminen on siis yhä työn alla. Red Bull kun on panimoiden virvoitusjuomien kilpailija.

Varmaa on se, että Liiga ottaa tällä kaudella käyttöönsä joukkueiden pelaavan kokoonpanon tehokkaimmalle alle 20-vuotiaalle pelaajalle tarkoitetun Red Bull -kypärän. Idea on sama kuin tehokkaimpien pistemiesten kantamassa kultakypärässä. Kypärät ilmestyvät pelaajien päihin syksyn aikana. Sopimus allekirjoitettiin vastikään, joten alkukauteen ne eivät ehdi.

Red Bull tuottaa myös Liigasta mediasisältöä, joka keskittyy nuoriin pelaajiin. Videokuvauksia on jo tehty eri paikkakunnilla.

Sopimuksen tuoreudesta ja seurakohtaisten panimosopimusten kattavuudesta johtuen Liigan sisällä on runsaahkosti epätietoisuutta yhteistyön konkretiasta.

Red Bull tunnetaan valtavista satsauksistaan huippu-urheiluun. Itävaltalaislähtöinen yhtiö omistaa muun muassa kaksi Formula 1 -tallia, monta jalkapalloseuraa ja näkyy laajasti erilaisissa extreme-lajeissa. Arvostettu talouslehti Forbes arvotti Red Bullin keväällä maailman 61. arvokkaimmaksi tuotemerkiksi. Vuonna 2012 yhtiö käytti vuosittain yhteensä maailmanlaajuisesti noin 260 miljoonaa euroa urheilumarkkinointiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle