Lehterälle kolme tehopistettä Stars-voitossa

Blues sai juhlia lopussa Starsia vastaan.
Jori Lehterä vietti tehoiltaa St. Louis Bluesin paidassa ottelussa Dallas Starsia vastaan. Pittsburgh Penguins ja Tampa Bay Lightning tekivät selvää jälkeä vastustajistaan.

Keskisen divisioonan huippukamppailussa kohtasivat Dallas Stars ja St. Louis Blues. Stars lähti otteluun allaan neljä voittoa kahdeksasta ottelusta ja Blues kolme voittoa seitsemästä kamppailusta.

Stars vastasi ottelun avausmaalista, kun puolustaja Jamie Oleksiak teki uransa avausmaalin ottelun 14. peliminuutilla. Vladimir Tarasenko kuitenkin tasoitti ottelun vain puoli minuuttia myöhemmin Jori Lehterän esityöstä.

Toisessa erässä Starsin tähtihyökkääjä Tyler Seguin teki jo kauden seitsemännen maalinsa, mutta jälleen Blues vastasi nopeasti. Nyt oli Tarasenkon vuoro tehdä esityö ja Lehterä iski uransa toisen NHL-maalin. Kolmannessa erässä jatkui sama kaava. Stars meni Trevor Daleyn maalilla jälleen johtoon, mutta Blues kiri tasoihin. Tällä kertaa taas Lehterä syötti ja Tarasenko viimeisteli.

Jatkoajalla venäläistaituri sinetöi upean ottelunsa laukoen Bluesille kauden neljännen voiton. Tarasenko oli mukana kaikissa joukkueen neljässä maalissa tehden hattutempun. Tarasenkon ketjukaveri Lehterä tuplasi tehopisteensä NHL:ssä kolmesta kuuteen. Kotijoukkue Starsin maalilla Kari Lehtonen ehti kiekon tielle 23 kertaa.

Penguinsin ja Lightningin maalijuhlaa

Pittsburgh Penguins otti näyttävän 8—3-kotivoiton New Jersey Devilsistä. Devils siirtyi ottelussa 3—1 johtoon toisen erän alussa Tuomo Ruudun osumalla, mutta tämän jälkeen juhli vain Penguins. Joukkue teki seitsemän maalia alle puolessa tunnissa.

Penguinsin tehopisteet jakautuivat tasaisesti ja kaikkiaan seitsemän pelaajaa vietti kahden tehopisteen iltaa. Puolustaja Olli Määttä keräsi yhden syöttöpisteen. Vierailijajoukkueen hyökkääjä Ruudulle maali oli kauden toinen.

Tampa Bay Lightning yltyi lähes samanlaiseen maali-iloitteluun kotiottelussaan Arizona Coyotesia vastaan. Lightning nappasi 7—3-voiton ja joukkueen ykköstähtenä hääri hattutempun tehnyt venäläistaituri Nikita Kucherov. Näin kahdelle venäläisnuorukaiselle yön kierroksella uran ensimmäinen hattutemppu.

Myös Tyler Johnson oli pelipäällä ja keräsi neljä syöttöpistettä. Valtteri Filppula vastasi Lightningin toisesta maalista. Maali oli hänelle kauden toinen. Isoista lukemista huolimatta Filppulan tehotilasto jäi ottelussa pakkasen puolelle. Vastapuolen Lauri Korpikoski sai kaksi miinusta tilastoihinsa.

Torontossa tehtiin seurahistoriaa

Toronto Maple Leafs otti helpon 4—0-kotivoiton Buffalo Sabresista. Ottelussa tehtiin Maple Leafsin pitkän historian ennätys, kun Sabres onnistui laukomaan vain kymmenen laukausta kohti Maple Leafsin maalia vartioinutta Jonathan Bernieriä. Edellinen ennätys oli 13 laukausta vuosilta 1955 ja 1975.

Maple Leafsin kova ykkösketju hajotettiin ottelua edeltävästi, mutta miesten tehoja ketjjumuutokset eivät syöneet. Tyler Bozak ja Phil Kessel iskivät tehot 1+1 mieheen, lisäksi James van Riemsdyk iski myös maalin. Joukkueen neljännestä maalista vastasi puolustaja Jake Gardiner. Syöttöpisteen hänen maaliinsa sai Leo Komarov.

Kotijoukkueen Joffrey Lupul laukoi yksinään ottelussa yhdeksän laukausta maalia kohden, joka oli vain yksi vähimmän kuin mitä vierasjoukkue Sabresin kaikki pelaajat yhteensä. Sabresin maalivahti Michal Neuvirth ei ollut varsinaisessa kiekkosateessa. Hän torjui 33 kertaa kaikista 37 Maple Leafsin laukauksesta.

BOSTON - MINNESOTA 3—4
NY ISLANDERS - WINNIPEG 3—4
PHILADELPHIA - LOS ANGELES 3—2 ja.
PITTSBURGH - NEW JERSEY 8—3
COLUMBUS - OTTAWA 2—5
TORONTO - BUFFALO 4—0
TAMPA BAY - ARIZONA 7—3
CHICAGO - ANAHEIM 0—1