Latviaan kilpaileva jääkiekkoliitto

MAAJOUKKUE / Uutinen
Latvian jääkiekkoväkeä jo pitkään repineet erimielisyydet kulminoituivat viime lauantaina, kun maahan perustettiin uusi, kilpaileva kansallinen jääkiekkoliitto. Uutta organisaatiota johtaa maassa hyvin tunnettu liikemies Viesturs Koziols. Mukana hankkeessa ovat myös jotkin maan kiekkoilun kirkkaimmat tähdet, kuten Arturs Irbe ja Sandis Ozolinsh.
kommentti

Lue tapahtumien taustoista ja spekulaatiota tulevasta. Latvian on mm. määrä järjestää MM-kisat keväällä 2006.
[lue lisää]

Maan virallinen jääkiekkoliitto, jota on kuuden viime vuoden ajan johtanut Kirovs Lipmans, jatkaa kuitenkin toimintaansa. Ainoastaan vanhalla liitolla on tällä hetkellä jäsenyys kansainvälisessä jääkiekkoliitossa IIHF:ssä. Lipmansin otteita on arvosteltu viime vuosina kovasti, ja monia kansallisia kilpailuja ja jääkiekkoiluun liittyviä organisaatioita on perustettu virallisen liiton ulkopuolelle. Myös virallisen liiton riveissä on mukana kovia nimiä, muiden muassa maan kaikkien aikojen tunnetuin jääkiekkoilija Helmuts Balderis istuu hallituksessa.

Kilpailevan liiton, ”Latvian Ice Hockey Unionin” puheenjohtajaksi on siis valittu tunnettu latvialainen liikemies Viesturs Koziols. Aiemmin hän toimi maan eturiviin kuuluvan Riga 2000 –seuran puheenjohtajana.

Uusin käänne on johtanut siihen, että monet asiat ovat epäselviä, mukaan lukien kansallisen liigan pyörittäminen ja se, kuka määrää maajoukkuetta tulevaisuudessa. Tämän kevään osalta on todennäköistä, että ”vanha” liitto säilyttää statuksensa ainakin toistaiseksi ja lähettää maajoukkueen kevään MM-kisoihin. Tilanne on kuitenkin sekava, ja erityisen mielenkiintoiseksi sen tekee se, että vuoden 2006 MM-kisat on määrä pitää Riiassa.

Jatkoaika kiittää Armands Ozolinsia www.hockey.lv –sivustosta yhteistyöstä tämän uutisen toimittamisessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle