Latvia varmisti Kazakstanin putoamisen - Kanada tyrmäsi Slovakian

MAAJOUKKUE / Uutinen
Kanada jatkaa turnauksessa puhtaalla pelillä.
MM-kisojen Pietarin iltapelissä Kanada oli suvereeni Slovakiaa vastaan ja takoi taululle 5-0-numerot. Moskovan lohkossa puolestaan Latvia oli niukasti Kazakstania parempi ja varmisti samalla sen, että Kazakstan jää lohkossa putoajan paikalle.

Kazakstan avasi A-lohkon häntäpään kamppailun maalihanat viiden minuutin pelin jälkeen, kun Nikita Ivanovin laukaus painui Elvis Merzlikinsin selän taakse.

Latvia hienokseltaan hallitsi erän jälkimmäistä puoliskoa, mutta ei onnistunut kovinkaan vaarallisia tilanteita luomaan ja erätauolle poistuttiin Kazakstanin johdossa.

Toisessa erässä edettiin Latvian hallinnassa ja Kazakstan jäi täysin puolustuskannalle. Latvian ratkaisut hyökkäyspäässä olivat kuitenkin melko mielikuvituksettomia ja Kazakstanin tiivis puolustus selvitti ne melko helposti.

Kazakstan sai erän edetessä hieman paremmin pelistä kiinni ja ketju Nigel Dawes-Dustin Boyd-Brandon Bochenski loi ylivoimalla muutaman hyvän tilanteen Latvian maalille.

Latvia tuli erän lopussa lopulta tasoihin Kaspars Daugavinsin laukomalla maalilla.

Kazakstan pelasi päätöserässä selkeästi aiempia eriä rohkeammin hyökkäyssuuntaan ja tilanteita syntyi molempiin päihin.

Ottelun ratkaisu nähtiin ajassa 54.49, kun Maris Bicevskis ohitti Vitali Kolesnikin vanhanaikaisella ja varmisti Latvialle samalla sarjapaikan myös ensi kevääksi.

Kazakstanille tappio tiesi sitä, että joukkue putoaa A-sarjasta.

Kanada jatkoi tylyjä otteitaan

Kanada aloitti Slovakiaa vastaan vahvasti ja pommitti ahkerasti kohti Julius Hudacekin maalia. Avausmaalia saatiin odottaa erän puoliväliin saakka, kunnes Morgan Riellyn siniviivalaukaus yllätti Hudacekin.

Erän lopulla Kanada lisäsi johtoaan, kun Andrej Sekeran harhasyöttö maalin takana päätyi Brad Marchandille, joka tarjoili avopaikan maalin eteen Matt Duchenelle ja hän viimeisteli 2-0-maalin.

Toinen erä alkoi vauhdikkaasti ja molemmissa päissä oli tilanteita. Slovakian Vladimir Draveckyllä oli edessään jo tyhjä maalikin, mutta yritys suuntautui yli maalin.

Erän jälkimmäisellä puolikkaalla Kanada kuritti Slovakiaa kahdesti. Ensin Taylor Hall ohjasi ylivoimalla maalin edestä lukemiksi 3-0 ja puolitoista minuuttia ennen erän päätöstä Mark Scheifele taituroi 4-0-osuman.

Kanada jatkoi tylytystään myös päätöserässä ja Derick Brassard ohjasi päätöserän puolivälissä Corey Perryn loistopassista 5-0-osuman. Lukemat jäivät myös loppulukemiksi, vaikka Kanadalla oli muutamia loistopaikkoja lisätä johtoaan löysätempoisessa erässä.