Laaksonen yön suomalaismaalari, Burke palasi kaukaloon

NHL:ssä pelattiin sunnuntain vastaisena yönä tuhti 12 ottelun kierros. Phoenixsissa isäntäjoukkue Coyotes sai takaisin pitkältä sairaslomalta maalivahtinsa Sean Burken.

Burke pelasikin paluuottelussaan loistavasti ja piti Philadelphian hyökkääjät tehottomina. Kojoottisankarille kirjattiin ottelusta nollapeli ja 23 torjuntaa. Phoenix hoiti Flyersin lopulta maalein 4-0. Ottelun voittomaaliksi jääneen osuman viimeisteli avauserän loppupuolella Ladislav Nagy.

Coyotesin suomalaispuolustajat Teppo Numminen ja Ossi Väänänen saivat mukavasti vastuuta joukkueensa takalinjoilla. Numminen keräsi joukkueessaan eniten peliminuutteja, melkein 25 kappaletta. Väänänenkin urakoi 22 minuutin verran.

Suomalaispuolustajien vastuuta lisäsi puolustaja Danny Markovin loukkaantuminen ensimmäisen erän lopulla. Markov loukkasi kätensä, eikä esiintynyt enää jäällä.

Nurmisen yritystä ei palkittu

Atlantan maalissa loistavan ottelun pelannut Pasi Nurminen joutui pettymään joukkueen hävittyä Bostonille 1-0. Ottelun ainoan maalin teki vierailijoiden Rob Zamuner, joka ohjasi luottopakki Sean O'Donnellin laukauksen ohi pahassa maskissa seisseen Nurmisen.

Thrashersin suomalaisvahdille merkittiin ottelussa 34 torjuntaa. Torstaina joukkueen valmentajan paikan vallannut Don Waddell kiitteli hyvin nivusvammaista Byron Dafoeta paikannutta suomalaisvahtia:

- Pasi antoi meille mahdollisuuden voittoon. Hän teki upeita torjuntoja jo avauserässä ja piti maalinsa koskemattomana kaksi viimeistä erää, suitsutti Waddell maalivahtiaan.

Bostonin maalilla John Grahame tarvitsi nollapeliin 29 torjuntaa.

Arnason valtasi San Josen, Hurricanes jäi nollille

Tyler Arnason iski hat-trickin Chicago Blackhawksin pelattua vieraissa tasan San Jose Sharksia vastaan. Arnason iski joukkueensa kaikki maalit ottelun päättyessä 3-3. Isäntien tehomiehenä tasapelissä oli tulokashyökkääjä Jonathan Cheechoo, joka syötti joukkueensa toisen osuman ja viimeisteli kolmannessa erässä 3-3-tasoituksen.

Teemu Selänne jätettiin tällä kertaa ottelussa tehopisteittä. Suomalaislaituri pelasi ottelussa kuitenkin peräti 23 minuuttia.

Sami Kapasen Carolina törmäsi Long Islandilla muuriin nimeltään Chris Osgood. Osgood torjui kaikki 25 Carolinan laukausta ja pelasi uransa 35. nollapelin. Ottelu oli tämän kauden ensimmäinen, jossa Islanders pystyi jättämään vastustajansa nollille.

Saarelaisten puolustaja Roman Hamrlik syötti joukkueensa kaikki maalit. Voittomaali syntyi jo ennen avauserän puoltaväliä Mark Parrishin lavasta.

Islandersin kovaluinen hyökkääjä Steve Webb joutui jättämään ottelun kesken selkävaivojen takia.

Laaksonen iski voittomaalin, Rangers viimein voittoon

Minnesotan Antti Laaksonen teki melko erikoisen voittomaalin Buffaloa vastaan 4-3 päättyneessä ottelussa. Mies nimittäin viimeisteli osumansa tyhjään maaliin. Sabres oli juuri ennen Laaksosen osumaa kaventanut pelattuaan ilman maalivahtia ja yritti tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Kun Laaksonen oli laittanut kiekon kertaalleen tyhjään Sabres-maaliin, onnistui Buffalon vielä kaventaa kertaalleen kuudella kenttäpelaajalla.

Wildilta löyty otteluun onnistujia kentän molemmista päistä. Maalivahti Manny Fernandez torjui Buffalon 40 laukauksesta 37. Hyökkäyspäässä puolestaan Marian Gaborik teki yhden maalin ja syötti kaksi. Wes Walzin ilta ei ollut paras mahdollinen, sillä miehen kasvoihin ommeltiin 11 tikkiä kiekon osuttua silmäkulmaan.

New York Rangers nappasi tärkeät kaksi pistettä Floridalta. Rangers pystyi venymään 2-1-jatkoaikavoittoon, jonka sinetöijänä toimi erikoinen mies. Jatkoaikamaalin iski nimittäin muilla osa-alueilla paremmin tunnettu Darius Kasparaitis, joka näin avasi kauden maalitilinsä.

Panthersin paidassa jäällä esiintyi kolme suomalaispelaajaa. Jani Hurme torjui hienosti 35 laukausta, Olli Jokinen pelasi 20 minuuttia tällä kertaa tehoitta ja Niklas Hagmanillekkin löytyi 11 minuuttia peliaikaa. Tuona aikana Hagman ehti ottaa yhden kaksiminuttisen.

Pittsburgh Habsia parempi, Niedermayer upotti Capsin

Pittsburgh Penguins onnistui kaatamaan kotonaan Montrealin maalein 3-2. Pingviinien tähti oli tsekkihyökkääjä Martin Straka, joka teki joukkueensa 2-1- sekä 3-1-maalit. Montreal kavensi vielä kolmannessa erässä maalilla, johon Saku Koivu sai syöttöpisteen, mutta tasoihin Habs ei enää noussut.

Pittsburghin Ville Nieminen pelasi ottelussa vajaat 10 minuuttia.

Olaf Kölzigin 38 torjuntaa riittivät 1-2-jatkoaikatappioon ja yhteen sarjapisteeseen New Jerseyn vieraana. Ottelun ratkaisu nähtiin jatkoajan loppuhetkillä kun Capitals sai rangaistuksen väärästä vaihdosta. Scott Niedermayer kuittasi ylivoimalla kaksi pistettä New Jerseylle.

Blues löylytti Blue Jacketsin

St. Louis Blues ei antanut Columbus Blue Jacketsille juurikaan mahdollisuuksia, kun se kasvatti tappiottomien pelien putken neljään. Ennen kauden alkua valmentaja Joel Quennevillen ajatus oli kasata kolme maalien tekoon pystyvää kentällistä ja nyt tuo tavoite on täyttymässä. Blues jyrää tällä hetkellä laajalla rintamalla ja on varteenotettava joukkue kun katsellaan kevään pudotuspelejä, on syytä muistaa että sinne joukkue saattaa saada kovan luokan vahvistuksen Chris Prongerin muodossa.

Bluesin tehoista vastasi jälleen laaja rintama miehiä, sillä kahteen pisteeseen ylsi peräti viisi miestä. Suomalaispeluri Tom Koivisto katseli tällä kertaa ottelun katsomon puolelta, sillä Blues toteuttaa seitsemän puolustajan kierrätystaktiikkaa, jossa aina yksi on katsomon puolella.

Todd Marchant ratkaisi voiton Edmontonille

Edmontonissa nähtiin kahden kanadalaisjoukkueen taisto, kun Toronto Maple Leafs oli saapunut öljymiesten vieraaksi. Ottelu meni jatkoajalle lukemissa 2-2, sitten esiin astui tuulen nopea keskushyökkääjä Todd Marchant, joka on ennenkin kunnostautunut jatkoaikamaalien tekijänä. Marchant upotti oman reboundinsa maaliin, kun jatkoaikaa oli jäljellä 25 sekuntia. Edmonton haki voittoa tosissaan, sillä kentällä oli maalin syntyessä vain yksi puolustaja ja kolme hyökkääjää.

Suomalaiset eivät pelissä tehoille päässeet, vaikka peliaikaa tulikin, Jyrki Lumme pelasi toiseksi eniten Toronton joukkueesta ja sai saldon -1, kuten myös Aki Berg, joka pelasi noin 16 minuuttia. Edmontonin Janne Niinimaa pelasi vain alle kahdeksan minuuttia loukattuaan jalkansa taklaustilanteessa.

Vancouverin vauhti vain kiihtyy

Läntisen konferenssin johtaja Vancouver Canucks näytti Anaheimin miehille miksi se on kärjessä tällä hetkellä. Canucks höykytti Mahtiankkoja kotijäällään lukemin 7-3, tehokkaimmat ankan kynijät olivat Trent Klatt ja Todd Bertuzzi molemmat kahdella maalilla, sekäVancouverin ykköstykki Markus Näslund joka summasi tehot 1+2. Mainitsemisen arvoinen on myös peruspakki Murray Baronin hieno +4 tehopörssilukema. Voitollaan Canucks siirtyi koko NHL:n johtoon.

Anaheimin ykkösmies Paul Kariya pelasi ottelussa, vaikka miestä oli kohdannut yllättävä suru-uutinen edellisenä päivänä, Kariyan isä oli menehtynyt äkillisesti.

Sami Salo saalisti merkinnät +2 ja 2 jäähyminuuttia.

Nashvillessä ohitettiin merkkipaaluja

Predatorsin puolustaja Bill Houlder pelasi uransa 800. NHL-ottelun joukkueen hävitessä Detroit Red Wingsille 2-4. Detroitin puolustaja Niklas Lidström oli ottelun toinen merkkipaaluun yltänyt pelaaja, sillä ruotsalaisen syöttö 4-1-maaliin oli miehen uran 500. maalisyöttö.

Detroit joutui vaihtamaan maalivahtiaan ottelun puolivälin tienoilla kun Predators-hyökkääjä Scott Hartnell luisui päin Manny Legacea läpiajonsa päätteeksi. Curtis Joseph luisteli Legacen tilalle, mutta miehellä ei pitäisi olla mitään pahaa vammaa.

Nashvillen joukkueesta suurimmat peliminuutit kiekkoili Kimmo Timonen, joka pelasi 22 minuuttia.