Korpikoski tuplasi pistetilinsä, kun Kojootit voittivat Lightningin

Lauri Korpikosken ketju oli vaihteeksi vireessä.
Itäisen konferenssin kärkijoukkue Tampa Bay Lightning koki ensimmäisen tappionsa läntisen konferenssin joukkueelle, kun Phoenix Coyotes voitti sen kotonaan 6-3.

Phoenix Coyotesin hyökkääjän Lauri Korpikosken tilille ropisi kolme pistettä, kun Phoenix Coyotes voitti Tampa Bay Lightningin maalein 6-3. Korpikoski antoi kaksi maaliin johtanutta syöttöä ja viimeisteli Coyotesin voiton tyhjiin 19 sekuntia ennen päätössummerin pärähdystä.

Korpikoski on kärsinyt kuivasta kaudesta, sillä aiemmin pelatuissa otteluissa miehen pistetilille on kertynyt ainoastaan neljä tehopistettä. Korpikosken lisäksi myös suomalaisen ketjukaverit olivat vireessä. Martin Hanzal merkkautti tehot 1+3 ja Radim Vrbata tehot 0+3. Coyotesin puolustuksessa Connor Murphy pääsi pelaamaan ensimmäisen NHL-pelinsä ja kiitti kunniasta tälläämällä uransa ensimmäisen maalin.

Kun Martin Brodeur vahtii New Jersey Devilsin maalin suulla, Devils onnistuu maalinteossa. Brodeur otti 27 torjuntaa ottelussa, jossa New Jersey Devils voitti kotonaan Pittsburgh Penguinsin maalein 4-1. Devilsin maaleista vastasivat puolustajat Andy Greene ja Adam Larsson, joka teki kauden avausmaalinsa.

Jaromir Jagr osui kahdesti. Penguinsin ainoasta maalista vastasi Chris Kunitz. Devils on iskenyt 32 maalia niissä 11 ottelussa, jotka Brodeur on ollut maalinsuulla, kun taas vastaavasti Cory Schneiderin torjumissa yhdeksässä pelissä Devils on tehnyt vain 10 maalia.

New York Rangers maisteli Montrealissa harvinaista herkkua voittamalla Montreal Canadiensin 1-0. Edellisen voiton Rangers on hakenut Montrealista maaliskuussa 2009, mutta edellisestä Rangersin nollapelistä Montrealissa on ehtinyt kulua vaivaiset 46 vuotta. Rangersin historiallinen voitto merkattiin maalivahti Cam Talbotin voittosarakkeeseen. Talbot sai tehdä nollapelinsä eteen 22 torjuntaa. Ottelun ainoan maalin tehtaili Ryan Callahan.

Toronto Maple Leafsiin Anaheim Ducksista kaupattu Peter Holland pääsi heti tositoimiin Buffalo Sabresia vastaan. Holland jäi pisteittä, mutta Toronto Maple Leafs nappasi voiton maalein 4-2. Maple Leafs karkasi ensimmäisen ja toisen erän aikana kolmen maalin johtoon. Maaleista vastasivat Nikolai Kuljomin kauden ensimmäisellään ja James van Riemsdyk kahdella osumallaan. Sabres taisteli kolmannessa erässä itsensä maalin päähän, mutta lopulta Mason Raymondin ylivoimamaali lopetti Sabresin pyristelyt.

St. Louis Bluesin kovaan vireeseen päässyt hyökkääjä Alexander Steen iski kauden 17. maalinsa, kun Blues voitti kotonaan Carolina Hurricanesin maalein 4-2. Blues meni toisessa erässä 2-0-johtoon Roman Polakin ja David Backesin maaleilla, mutta Hurricanes iski vielä saman erän aikana kaksi alivoimamaalia tasoittaakseen ottelun. Alivoimamaaleissa asialla olivat ensin Eric Staal ja sitten Nathan Gerbe. Steen niittasi joukkueensa voittomaalin kolmannessa erässä. Saatuaan lisäksi syöttöpisteen Polakin maaliin Steen nousi pistepörssin kärkinimeksi 26 pisteellä.

Edmonton Oilers katkaisi viiden ottelun tappioputkensa voittamalla Calgary Flamesin maalein 4-2. Flames johti ottelua aina kolmanteen erään asti, mutta sitten Oilers iski neljästi. Flamesin tappioputki kasvoi kuuden ottelun mittaiseksi.

Chicago Blackhawksin maalivahti Nikolai Habibulin loukkaantui ensimmäisessä erässä ottelussa Nashville Predatorsia vastaan ja joutui jättämään pelin kesken noin 15 minuutin kohdalla. Siinä vaiheessa kotijoukkue Predators oli saanut lyötyä jo kaksi maalia Habibulinin selän taakse.

Habibulinin maalinsuulla korvanneelle Corey Crawfordille ei käynyt sen paremmin. Crawford joutui antautumaan viidesti, kun Predators takoi taululle loppulukemat 7-2. Vastapäädyssä Marek Mazanec nappasi kiekon kiinni 39 kertaa. Ottelun paras tehomies oli Craig Smith pisteillä 1+2. Myös Predatorsin Viktor Stålberg pääsi kertaalleen maalin muodossa rokottamaan entistä seuraansa.

Islanders oli Blackhawksin lailla pakotettu maalivahtivaihdokseen, kun Jevgeni Nabokov loukkaantui avauserässä. Tilalle luistellut Kevin Poulin maalillaan Islanders puristi voittomaalikilpailussa voittoon Detroit Red Wingsistä maalein 5-4. Kolmannessa erässä Cal Clutterbuck siirsi viidennellä peliminuutilla Islandersin 4-3-johtoon, mutta viimeisellä minuutilla Pavel Datsjuk tasoitti ja vei pelin jatkoajalle.

Islandersin Frans Nielsen oli voittomaalikilpailussa ainoa onnistuja, joten pisteet jäivät kotijoukkueelle.

TORONTO-BUFFALO 4-2

MONTREAL-NY RANGERS 0-1

NEW JERSEY-PITTSBURGH 4-1

NY ISLANDERS-DETROIT 5-4 vl.

ST. LOUIS-CAROLINA 4-2

NASHVILLE-CHICAGO 7-2

PHOENIX-TAMPA BAY 6-3

COLORADO-FLORIDA 1-4